"Et imponerende CV"

Rebecca Matthews møder stor opbakning i Aarhus

02:09

1 af 2

Rebecca Matthews skal styre Aarhus som kulturhovedstad. Det blev i dag offentliggjort, da hun på et pressemøde blev præsenteret som den administrerende direktør, der skal stå i spidsen for Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017. 

Og hun får stor opbakning fra flere kanter allerede inden det virkelige arbejde er gået i gang:

- Hun har et utrolig imponerende CV. Hun har haft mange spændende jobs, og har arbejdet med det her område i 20 år til trods for, at hun kun er 44 år gammel, siger Peter Nørskov, der er kulturredaktør på Århus Stiftstidende til TV2 | ØSTJYLLAND.

Rebacca Matthews har blandt andet arbejdet 14 år for operahuset i Sydney i Australien og for The British Council i New York. Hun har i mange år boet on and off i Aarhus, da hun har en dansk kæreste og et barn i byen:

- Jeg havde længe ledt efter et job som dette, og da jeg så annoncen var jeg ikke i tvivl om, at det var dét jeg ville, fortæller Rebecca Matthews, der stammer fra Storbritannien.

Forberedelserne som Europæisk Kulturhovedstad 2017 er dog allerede i gang, og den første opgave for den nye, administrerende direktør bliver at ansætte den, der skal være kulturhovedstadens programdirektør.

Den nye direktør blev i dag afsløret på et pressemøde i Musikhuset i Aarhus. Mødet foregik på engelsk.

Se hele tv-indslaget ved at klikke øverst på denne side