Erik Veje: Tag Spellerberg med

Anbefaler Wilbek at tage Spellerberg med til EM

Hvis de danske håndboldherrer skal nå helt til tops ved EM i Serbien, som begynder søndag, så mangler holdet Bo Spellerberg. 

Det mener Århus Håndbolds træner, Erik Veje Rasmussen.  Landstræner Ulrik Wilbek har foreløbig valgt kun at tage 15 spillere med til EM ud af 16 mulige. Spellerberg står standby og klar hjemme i Kolding, hvis Wilbek ringer. 

Erik Veje opfordrer Wilbek til at udtage Spellerberg, som især mod offensive forsvar kan noget, få andre i den danske EM-trup kan.

- Han er den bedste til at ligge og rode rundt og gå direkte mand mod mand, siger Erik Veje.

Spellerberg er specielt dygtig mod defensivt stærke nationer som Frankrig, der kan finde på at dække offensivt op i en juletræslignende 3-2-1-formation, hvor de nemmere kan stække typer som Mikkel Hansen og Nikolaj Markussen.

- Det, der kan give lidt tvivl, er, at hvis ikke Spellerberg er med, så har vi ikke ret mange dygtige mand-mod-mand-spillere. Mikkel Hansen og Markussen kan jo sagtens holdes af et 3-2-1-forsvar, siger Erik Veje.

Sikrede forlænget spilletid
For et år siden tabte Danmark VM-finalen til Frankrig, og her var Spellerberg med til at sikre forlænget spilletid med sit meget uortodokse spil.

- Vi så i VM-finalen, som blev meget spændende til slut, at når Frankrig stillede i stærkeste forsvarsopstilling med Bertrand Gilles på banen, så havde vi store problemer.

- Jeg tror, vi igen får problemer, hvis Frankrig stiller med sit stærkeste forsvar, så får vi problemer med at overvinde deres 3-2-1-forsvar, specielt hvis Spellerberg ikke er med, siger han.

Wilbek vil gerne bevare muligheden for at holde pladsen åben og afvente, hvad der er mest behov for i truppen. Men Erik Veje er ikke i tvivl.

- Spellerberg har verdens mærkeligste spillestil. Han vender og drejer sig, og han har en fantastisk balance.

- Jeg synes, han er en vigtig spiller, når vi skal møde 3-2-1-forsvar. Specielt i betragtning af, at Irming, som kunne være alternativet, ikke er med, fastholder Erik Veje. 

Kasper Irming, som var udtaget til bruttotruppen, har brækket en finger. Danmark møder søndag Slovakiet i den første kamp i det indledende gruppespil.