Erhvervsdrivende drives ud

Kommunen fremskynder planer om ny varmecentral

02:41

1 af 2

Mens det ikke er lykkedes at leje én eneste kvadratmeter ud i det store prestigefulde byggeri Dokk1 på havnen i Aarhus, så går det anderledes stærkt i den anden ende af den nye havnebydel.

Her strømmer nye beboere til, men også det skaber problemer.

For det tvinger kommunen til - før forventet - at sikre øget kapacitet af lys, vand og varme:

- Problemet er, at vi simpelthen ikke kan skaffe nok varme til beboerne i området. Når der kommer 2-3.000 indbyggere i løbet af de kommende år, så vil de hurtigt fryse om tæerne, siger projektchef i Byudvikling og Mobilitet i Aarhus Kommune Michael Troelsen til TV 2 |ØSTJYLLAND.

Se også: Dokk1 kan ikke lejes ud

For at undgå det, fremrykker kommunen byggeriet af en ny varmecentral, der skal sikre varme allerede fra slutningen af 2016, og det går ud over forretningsdrivende, der troede, de kunne blive på havnen i mange år.

Varmecentralen skal nemlig ligge lige der, hvor blandt andre René Vinding driver virksomhed. Han har hele tiden vidst, at hans virksomhed skulle flytte ud. Men nu er udsigten til det rykket fem år frem:

- Vi havde fået at vide, at vi kunne blive her til 2020, siger René Vinding.

Han er skuffet over, at kommunens planer har ændret sig:

- Det er jo utrolig skuffende, at ens investering ikke kan bære frugt, for det er jo faktisk nu her, at folk begynder at flytte ned til området.

Hos Aarhus Kommune forklarer man de ændrede planer med, at man ikke kunne have forudset situationen.

- Vi kan forudse, at der kommer flere mennesker til, men vi kan ikke forudse, hvor meget varme de så reelt forbruger - altså populært sagt: Hvor meget de så skruer op for varmen, lyder det fra Michael Troelsen.

Se mere om sagen i indslaget øverst på siden.