Er du til jul i juli? Her kan du allerede købe julepynt

En østjysk butik har allerede fået de første to skibscontainere fyldt med blandt andet gavebånd, julepapir og kunstige juletræer.

Selvom der er et halvt år til jul, er fornemmelsen af den søde højtid ikke længere væk end Tilst i Aarhus.

For hos Billig Blomst er de første julevarer fundet frem.

To skibscontainere med gavebånd, julepapir og kunstige juletræer er netop ankommet til butikken. Nu bliver det hele sat på hylderne. 

quote Det var klogere at begynde at sætte det i butikken til september, men så har vi ingen mulighed for at nå det. Det er simpelthen umuligt.

Brian Reenberg, indehaver, Billig Blomst i Tilst

Og ifølge indehaveren af Billig Blomst er der en god forklaring på, hvorfor julen falder så tidligt hos dem.

- Det er udelukkende et logistikproblem for os. Vi er heldige at sælge så meget julepynt, at vi simpelthen er nødt til at starte nu, hvis vi skal være færdige til for alvor at begynde at sælge af det, siger Brian Reenberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Skal være klar til oktober

Selvom salget af julepynt er meget sparsomt nu, skal butikkens julesortiment stå klar til 1. oktober, da oktober er måneden, hvor Billig Blomst sælger allermest julepynt.

- Det var klogere at begynde at sætte det i butikken til september, men så har vi ingen mulighed for at nå det. Det er simpelthen umuligt, siger han.

Billig Blomst plejer at være tidligt ude med julevarerne. Videoen her er fra 10. juli 2020, hvor butikken endda var bagud med at sætte julevarerne op på grund af corona.

Derudover har Billig Blomst netop sluttet højsæsonen for sommerblomster, og derfor kan de beskæftige det ellers overskydende personale med at begynde at pakke julepynt ud.

- Så behøver vi ikke afskedige dem, siger han.

quote Det er ikke for at genere kunderne, men af praktiske årsager.

Brian Reenberg, indehaver, Billig Blomst i Tilst

20 skibscontainere til en jul

Han fortæller, at der er nogle kunder, der mener, butikken er for tidligt ude.

- Det er ikke for at genere kunderne, men af praktiske årsager, siger Brian Reenberg.

Han skyder på, at butikken i Tilst får i alt omkring 20 skibscontainere med julevarer til den her sæson. Den næste container kommer allerede i næste uge.

- Fra på mandag går de for alvor i gang med at køre ind, siger Brian Reenberg.

Til oktober vil der være fire haller fyldt med julevarer i Billig Blomst i Aarhus. Lige nu fylder de kun et hjørne af den første hal, fortæller indehaveren.