Er du den nye teaterboss?

Stillingen som øverste chef på Aarhus Teater er ledig

Mick Gordon stopper som direktør på Aarhus Teater efter knap to et halvt år på posten. Nu skal hans afløser findes. Foto: Rasmus Baaner

Aarhus Teater er nu officielt på jagt efter den person, der fremover skal stå i spidsen for teatret.

Tidligere på måneden meddelte irske Mick Gordon, at han forlader posten som direktør efter knap to et halvt år.

Fredag opslog teatret et stillingsopslag, som indeholder en beskrivelse af de egenskaber, den nye direktør skal besidde.

- Vi søger en teaterdirektør med kunstnerisk erfaring, lederevner og stor viden om samtidens scenekunst, både nationalt og internationalt. Vi søger en personlighed, som i kraft af sit væsen er den naturlige frontfigur for teatret både overfor omverdenen og for det kunstneriske personale på teatret, skriver Aarhus Teater i sin beskrivelse af den profil, den kommende direktør skal have.

Se: Teaterdirektør stopper

- Teaterdirektøren skal ikke alene skabe markante resultater i kulturbyåret 2017, men også tegne teatrets profil som Danmarks største nationalscene udenfor hovedstaden i de kommende år. Det indebærer to væsentlige mål for teatrets drift: kunstnerisk succes og økonomisk balance.

Aarhus Teater lægger desuden vægt på, at teaterdirektøren skal være udadvendt og opsøgende for at sikre teatret de stærkeste kunstneriske talenter og et godt samarbejde med andre aktører på scenekunstområdet.

- Aarhus Teater er et fyrtårn i regionen. Det er derfor en forudsætning, at direktøren viser synlighed og engagement i det regionale kulturliv.

Hvis du søger stillingen, har du en måneds tid til at forfatte den helt rigtige beskrivelse af dig selv. Aarhus Teater skal have modtaget din ansøgning senest den 26. maj.