Entreprenørfirma til Etiopien

Skal stå for styringen af større jernbaneprojekt

Foto: Colourbox

Den aarhusianske entreprenørvirksomhed Per Aarsleff opererer ikke bare i Østjylland, men har hele verden som sin arbejdsplads.

Norge, Grønland, Libanon og Mozambique har tidligere været mål for opgaver, og nu skal virksomheden også arbejde i Etiopien.

Per Aarsleff har indgået kontrakt med det tyrkiske selskab Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. om at udføre et jernbaneprojekt mellem byerne Awash og Weldia.

Her er Per Aarsleffs rolle at styre selve arbejdet på en del af den 400 kilometer lange jernbanestrækning, hvilket indebærer både planlægning, logistik, indkøb og tilsyn.

Om opgaven bliver begyndelsen på flere jernbaneprojekter for Aarhus-firmaet, vil direktør Lars M. Carlsen ikke udelukke:

- Først når vi har set på erfaringerne fra dette projekt, kan vi bedømme, om udfaldet bliver så positivt, at vi vil prøve med andre jernbaneprojekter. Men hidtil har det været åbenlyst, at når kinesiske entreprenører er med i budrunden, så er de for billige til, at vi kan være med, siger han til Børsen.

Arbejdet i Etiopien går i gang med det samme og vil vare de næste 30 måneder.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse vil opgaven kun i begrænset omfang påvirke Per Aarsleffs omsætning og resultat.