Ensomme ældre får selskab

Initiativet Club 60+ giver ensomme ældre et sammenhold

03:06

1 af 2

Ensomhed er et stort problem blandt ældre. Det forsøger et nyt aarhusiansk initiativ at komme til livs.

Omkring 65.000 danskere over 65 år føler sig, ifølge Ældre Sagen, ofte ensomme. Særligt ældre og enlige mænd vejer tungt i statistikken.

Og det var med det i tankerne, aarhusianske Thomas Unterschlag i oktober sidste år etablerede tilbuddet Club 60+, som netop er målrettet mænd over 60 - og fokus ligger på det, som rent faktisk interesserer mænd - nemlig sport:

Se også: Seniorklub får pengegave

- Så kom den her idé bare op: Hvad kan vi gøre for ældre mænd, for at få dem ud af starthullerne? Og der var sporten oplagt at gribe til, forklarer Thomas Unterschlag over for TV 2 | ØSTJYLLAND.

Club 60+ er kommet til i samarbejde med Aarhus Kommune og række af de aarhusianske elitesportsklubber.

Udover sportsarrangementerne, mødes gruppen hver torsdag. Her er der ofte arrangeret foredrag med kendte sportspersonligheder, som fortæller om deres liv.

En af dem, der kommer i klubben - Flemming Hedegaard - er glad for, at han på den måde får nogle oplevelser sammen med andre ældre mænd:

- Jeg er helt sikker på, at oplevelsen bliver meget bedre, når man er nogle stykker om at nyde de her ting, siger han.

Club 60+ har nu kørt i snart fem måneder og er lige så langsomt blevet mere og mere populær blandt målgruppen. Men Thomas Unterschlag så gerne, at endnu flere fik øjnene op for muligheden:

- Jeg ved, de sidder der ude - det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Jeg er heller ikke i tvivl om, at der ville være rigtig mange flere, der ville kunne få nogle så fede oplevelser.

I indslaget øverst på siden kan du opleve Club 60+ og møde nogle af dem, der deltager i den.