Enke til mistænkt: Erik slog ikke 159 ihjel på Scandinavian Star

Kæmper for at rense sin mand efter færgebrand

03:02

Jette Andersen fra Aarhus har i snart 25 år måttet finde sig i at blive råbt ad, sparket til og spyttet på. Men nu er det muligvis slut.

Hendes mand, Erik Mørk Andersen, døde i 1990 under storbranden på Oslo-båden Scandinavian Star. I alt 159 personer mistede livet i katastrofen i farvandet mellem Danmark og Norge.

Erik Mørk Andersen fik senere skylden - uden at sagen nogensinde er blevet afgjort ved en domstol. Alene mistanken har betydet, at Jette Andersen har mødt omverdenens fordømmelse.

Branden på Scandinavian Star brød ud den 7. april 1990, mens skibet var på vej til Frederikshavn fra Oslo. Foto: Claus Bjørn Larsen - Scanpix

Nu er der dog muligvis oprejsning på vej til Jette Andersen og hendes afdøde mand.

De norske myndigheder har besluttet at genoptage efterforskningen, efter at private undersøgelser har vist, at den aarhusianske lastbilchauffør omkom, før de sidste brande ombord blev antændt.

- Det er en glæde. Jeg er glad for det. Mit største ønske er at stå i Oslo eller i Bergen og vise et stykke papir, hvor der står, at han er fri, siger Jette Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Frikendt for færgebrand i 1990

Efter branden i 1990 blev Erik Mørk Andersen udpeget som hovedmistænkt, blandt andet fordi han tidligere havde en dom for brandstiftelse bag sig. Ifølge Jette Andersen havde hendes mand i et anfald af raseri tændt ild på et loft.

- Men derfra og så til at gøre det dér (færgebranden, red.)? Nej! Det troede jeg ikke på. Jeg har stadigvæk holdt fast ved, at Erik har aldrig - aldrig - ville gøre det dér.

Jette Andersen står ikke alene med den konklusion. Der var i alt seks brande ombord på Scandinavian Star. Erik Mørk Andersen omkom i brand nummer to.

Flere eksperter mener nu, at det er usandsynligt, at Erik Mørk Andersen er gerningsmanden

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.