Enemærke & Petersen hædret med integrationspris

Enemærke & Petersen er mandag blevet tildelt Aarhus Kommunes Integrationspris 2015

02:04

1 af 2

Mandag uddelte Aarhus Kommune sin integrationspris for 2015. Prisen gik til entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, der især i forbindelse med sit arbejde med renovering af boligkvarteret Rosenhøj har gjort en stor indsats for at inddrage beboerne og skabe nye jobs i forbindelse med renoveringsarbejdet.

- Jeg er super glad og stolt, siger Anette Storm, der er direktør i Enemærke & Petersen.

Tilbage i januar ansatte virksomheden fire unge arbejdsløse fra Rosenhøj til at hjælpe med arbejdet i netop Rosenhøj.

Udover Enemærke & Petersen var AGF og JKT Gulve nomineret til Aarhus Kommunes Integrationspris 2015.

De tre nominerede er fundet til årets integrationspris

Skaber jobmuligheder

- Enemærke & Petersen gør et fantastisk flot arbejde for at involvere beboerne i et område som Rosenhøj. De skaber jobmuligheder for de lokale, der måske ikke tidligere har fået fodfæste på arbejdsmarkedet. Samtidig åbner de op for uddannelsesmuligheder i form af lære- og praktikpladser for unge mennesker af anden etnisk baggrund, som kan have svært ved at få disse pladser andre steder. Men alle tre nominerede gør det rigtig godt, og fortjener stor ros og anerkendelse, lød det fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) i forbindelse med prisuddelingen, der fandt sted på Aarhus Rådhus.

Prisen er stiftet af Aarhus Byråd med det formål at hædre aarhusianske virksomheder, som har ydet en særlig indsats for at styrke etniske minoriteters beskæftigelsessituation - eller som har gjort sig særlig bemærket i holdningen til integration på arbejdspladsen.

- Hele kulturen, hvor der er plads til mennesker, som måske har haft lidt svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, ligger rigtig langt nede i vores dna, og det er meget vigtigt for os, siger Anette Storm.

I tv-indslaget kan du se mere om dagens prisuddeling, og via linket her kan du se mere om de fire unge, der blev ansat i Rosenhøj.

Det er i år 12. gang prisen uddeles, og den er tidligere gået til:


- Virksomhedsskolen, Aarhus Havn (2014)
- Kantinen på Via University College (2013)
- International Community (2012)
- O.N.E, Aarhus (2011)
- Thipak (2010)
- ISS Jobudviklingscenter Århus (2009)
- ”Unge 4 Unge” (2008)
- Malerfirmaet Erling Skovsgaard (2007)
- Malerfirmaet Helge og Michael Jørgensen (2005/06)
- Varehuset Bilka i Tilst (2004)
- Østjyllands Postcenter (2003)