Endnu flere melder sig i kampen mod højhusplaner

Søndag var der stiftende generalforsamling for et nyt fællesråd, der skal få borgerne til at stå stærkere i kampen mod Aarhus Kommunes planer for deres boligområde.

Udsigten til flere højhuse i kvarteret får nu en gruppe borgere fra Riisvangen i det nordlige Aarhus til at gå sammen.

I dag mødte mere end 150 personer op til den stiftende generalforsamling for et fællesråd, der skal hjælpe dem til at stå stærkere i kampen mod en ny helhedsplan for Randersvej, som Aarhus Kommune har i kikkerten.

Aarhus Kommune ønsker at udvikle et område med 600 meter til hver side af Randersvej fra Ringgaden og til Ringvejen. Det er et område med både villakvarterer og etagebyggerier.

Helhedsplanen vil blandt andet give mulighed for etagebyggerier på op til seks etager. Og det var særligt frygten for flere højhuse, der fik beboerne til at indsende 611 høringssvar.

Nu håber de på at kunne komme i dialog med kommunen:

- Fællesrådet kan blive en god dialogpartner i dialogen med kommunen. Vi kan repræsentere borgerne bredt, siger Petter Bugge, der er initiativtager til Riisvangen Fællesråd.

Og hans medinitiativtager stemmer i:

- Vi vil gerne i dialog med kommunen og snakke om, hvor behovet er, og skal vi give noget, så gør vi det. Men det skal være på et proportionelt og sagligt grundlag, siger Frank Kold Sørensen, initiativtager for Riisvangen Fællesråd.

I dag mødte mere end 150 personer op til den stiftende generalforsamling for Riisvangen Fællesråd. Se indslaget her.

Flere fællesråd i kamp mod planen

Også tidligere har de berørte boligområder meldt sig ind i kampen mod helhedsplanen.

Tidligere har både Trøjborgs Fællesråd og Christiansbjerg Fællesråd stillet sig uforstående overfor helhedsplanen.

- At man laver sådan en helhedsplan og så påstå, at det gør man, for at Randersvej skal binde et område sammen, det er helt ude i hampen, lød den kontante melding fra formanden for Christiansbjerg Fællesråd, Michael Poulsen, tilbage i juni.

- Man vil ødelægge kvarter af den type, hvis man pludselig tager en del af det ud og begynder at bygge højt op til seks etager, sagde Niels Christian Sidenius, formand Trøjborg Fællesråd, til TV2 ØSTJYLLAND i juni.

På Riisvangen håber de, at det nye Fællesråd kan give dem mere indflydelse.

Så vi kan få enten skrottet helhedsplanen, som den ser ud og startet helt forfra med bedre beregninger og langt mere borgerinddragelse. Eller i nødsfald få den skaleret meget kraftigt ned, så den kommer til at handle om, hvordan vi kan udvikle Randersvej, uden at ødelægge villakvartererne, siger Petter Bugge.

En helhedsplan, der vil gøre det muligt at rive villaer ned og bygge lejligheder, har fået mere end 300 negative høringssvar.