Endnu en stor demonstration lørdag: Sygeplejerskerne klar til at sætte hårdt mod hårdt

Lørdag formiddag var omkring 1000 mennesker samlet i Aarhus Centrum til en demonstration i forbindelse med sygeplejerskernes strejke for en højere løn.

Cirka 1000 personer - sygeplejersker, deres familie og venner samt andre, der støtter dem, var her til formiddag mødt op til en demonstration i Aarhus i forbindelse med sygeplejerskernes kamp for en højere løn.

quote Sygeplejerskerne er godt sure og villige til at sætte hårdt mod hårdt.

Jacob Gøtzsche, kredsnæstformand for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland

Lige nu er der gang i en landsdækkende strejke, som startede for en uge side, lørdag d. 19. juni. Sygeplejerskerne er i konflikt med kommuner og regioner i forbindelse med årets lønforhandlinger, og det var også det, dagens demonstration handlede om.

- Efter at have oplevet stemningen nede til dagens demonstration, er jeg blevet bekræftet i, at vi er villige til at gå rigtig langt. Sygeplejerskerne er godt sure og villige til at sætte hårdt mod hårdt, siger Jacob Gøtzsche, der er kredsnæstformand for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, til TV2 ØSTJYLLAND.

Sygeplejerskerne vil have gjort op med det, de anser som årtiers forskelsbehandling, og de tror ikke på en løsning ved forhandlingsbordet. De ønsker i stedet et politisk indgreb i konflikten med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening.

- Det kan gå alle veje lige nu. Jeg kan godt frygte en langvarig konflikt, for der er ikke ligefrem Folketingspolitikere, der står i kø for at stoppe konflikten, siger kredsnæstformanden.

- Opbakningen er der, det kunne jeg mærke til dagens demonstration. Jeg er slet ikke i tvivl om, at befolkningens opbakning er der. Og det lægger et pres på politikerne, som de skal lytte til.

Dagens demonstration startede kl. 10 og sluttede cirka kl. 12. Deltagerne gik en rute i Aarhus Midtby, imens de råbte ting som: Vi er mere værd og nok er nok.