Endnu en mand er anholdt efter knivdrabet i Aarhus V

En 24-årig mand er anholdt i drabssag fra Ryhavevej i Aarhus. En 20-årig sidder allerede fængslet i sagen

Østjyllands Politi har anholdt en 24-årig mand i forbindelse med et drab på Ryhavevej, der blev begået onsdag. En 20-årig mand sidder allerede fængslet i sagen.

Den 24-årige blev anholdt torsdag eftermiddag, og han vil fredag ved middagstid blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Her skal en dommer tage stilling til, om der er grundlag for at varetægtsfængsle manden. Det afhænger blandt andet af, om politiets mistanke er tilstrækkeligt underbygget.

Onsdag i denne uge blev en 27-årig mand stukket ned på Ryhavevej i det vestlige Aarhus. Knivstikkeriet fandt sted ved 19.30-tiden. Senere samme aften afgik offeret ved døden på sygehuset.

To mænd blev efterfølgende anholdt. En 18-årig og en 20-årig. Den 20-årige blev torsdag varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Østjyllands Politi har tidligere udtalt til TV 2 | ØSTJYLLAND, at knivdrabet efterforskes som en hævnaktion, der har rod i det kriminelle miljø. Teorien er, at der kan være en sammenhæng mellem drabat og lignende episoder i de kriminelle miljøer den seneste tid.

- Vi har en teori om, at det er en 'bytter' for en tidligere episode, siger politiinspektør Lau Thygesen fra Østjyllands Politi.

Den 19. oktober 2016 - for præcis tre måneder siden - blev en 30-årig mand stukkket ihjel på Kappelvænget i Aarhus Vest. Kun to kilometer fra det sted, at en ung mand onsdag aften mistede livet.

Også i den sydlige ende af Aarhus i Rosenhøj-området i Viby, Rundhøj i Højbjerg og Hasselager, har politiet flere gange rykket ud til voldsepisoder. Senest mandag, hvor en 23-årig og en 24-årig mand blev stukket ned og hårdt såret i Hasselager. Det knivstikkeri fandt altså sted blot to døgn før, at den unge mand på Ryhavevej i Hasle igår, onsdag, blev dræbt. 

Er der en sammenhæng mellem drabet på Ryhavevej og de ting, der eksempelvis er sket i Rundhøj og Rosenhøj?

- Det kan der meget vel være. Vi arbejder ud fra, at der kan være en sammenhæng med blandt andet det i Rundhøj og Rosenhøj, siger politiinspektør Lau Thygesen. 

VIDEO: Onsdag blev en 27-årig mand knivdræbt i Aarhus V. Østjyllands Politi mener, at der er tale om en hævnaktion i det kriminelle miljø.