Endnu en bildemo: - Vi er ikke tosser, der drøner ind og ødelægger byen

For tredje lørdag i træk vil Cars & Coffee Aarhus denne lørdag afholde bildemonstration gennem Aarhus i håbet om at få et sted at mødes. Til trods for at der sidste lørdag blev uddelt 75 bøder i forbindelse med demonstrationen, håber formanden for gruppen på en stille og rolig demonstration denne gang.

Opdateret med kommentar fra Cars & Coffees formand, Mads Evers-Jensen, om mulighederne for at købe eller leje deres eget område.

Lange korteger af biler, der snor sig gennem byen, er det syn mange aarhusianere har mødt de seneste to lørdage. Og nu ser det ud til at gentage sig igen på lørdag d. 20. februar, hvor endnu en bildemonstration er anmeldt.

Det er gruppen Cars & Coffee Aarhus med 24-årige Mads Evers-Jensen i spidsen, der står bag demonstrationerne. Gruppen håber, at kommunen vil lytte til deres ønske om et stykke asfalt, hvor de kan drifte og lave hjulspin.

Mads Evers-Jensen beskriver overfor TV2 ØSTJYLLAND et fællesskab af unge som gamle, der mødes om en fælles passion ligesom så mange andre.

- Nogen kan lide fodbold eller ishockey. Vi går op i biler, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor mener han også, at det er rimeligt, at kommunen giver bilentusiasterne et sted at mødes under ordnede forhold.

- Hvorfor skal kommunen betale for petangue- og fodboldbaner, der skal vedligeholdes konstant, når vi ikke kan være på eksempelvis Ceres Parkens parkeringsplads søndag aften, hvor der alligevel ikke kommer nogen?

Hvorfor betaler I ikke for jeres egen grund, hvor I kan dyrke interessen for biler?

- Vi har søgt kommunen om at købe en grund. Det blev et ’nej tak’ fra kommunen. Vi har også kigget på at leje os ind ude i Allingåbro, men det koster 750.000 kroner for en enkelt dag. Det har vi ikke råd til, siger Mads Evers-Jensen.

Familiefædre med kærlighed til biler

På Facebook har Cars & Coffee Aarhus og Striben Aarhus til sammen over 8000 medlemmer i lukkede grupper.

- Det er folks kærlighed. De kan stå og polere sine biler i flere dage, siger Mads Evers-Jensen.

Han er træt af at blive sat i bås med kriminelle og utilpassede unge.

- Vi er ikke tosser, der drøner ind og ødelægger byen. Her er også familiefædre, der har børn med. Vi har et arbejde og betaler til den danske statskasse, siger Mads Evers-Jensen.

Sådan så det ud, da bilerne sidste lørdag kørte med havariblinket tændt på Randersvej i Aarhus N.

Alligevel uddelte Østjyllands Politi sidste lørdag 75 bøder for trafikforseelser i forbindelse med demonstrationen. Den negative omtale, det har medført, generer ikke Mads Evers-Jensen.

- Hvis vi opfører os pænt, er der ikke nogen, der vil skrive om os, siger han.

Mads Evers-Jensen afviser desuden, at alle bøder blev givet under selve demonstrationen. Ifølge ham blev de fleste bøder givet efter demonstrationens afslutning, og er derfor ikke hans ansvar.

Håber på fredelig demonstration

Når bilentusiasterne igen trykker på speederen og triller gennem Aarhus på lørdag, håber Mads Evers-Jensen dog, at det kommer til at forløbe stille og roligt.

- Vi håber, at vi kan få lov at køre de fire kilometer, så vi kan få afviklet det på en pæn og ordentlig måde, siger han.

Også hos Østjyllands Politi håber de at kunne beholde bødeblokken i lommen.

- Vi håber på en fredelig demonstration, hvor de får lov at tilkendegive de ting, de vil, og at de forstår, at færdselsloven gælder, siger vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Kristian Juliussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi er opmærksomme og til stede under demonstrationen.

- I og med at der var så mange forseelser sidst, vil vi have en forebyggende indsats, hvor vi fortæller om færdselsloven, før de kører. Og så vil der være en indsats undervejs, hvor vi slår ned, hvis den skulle blive overtrådt, siger Kristian Juliussen.

Demonstrationens rute er endnu ikke fastlagt. Politiet forventer under alle omstændigheder, at demonstrationen vil have indvirkning på trafikken i Aarhus på lørdag.

20070702-153634-5-1920x1284we

Overblik: Sådan genåbner Østjylland mandag

Hjemmeskole studerende

play De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Nyt vaccinationssted i Østjylland

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om