Endeligt punktum i sag om politivold: Betjent kan ånde lettet op

Statsadvokaten har ikke anket frifindelsen af en betjent, der i april blev frikendt for vold i forbindelse med anholdelse

00:28

En østjysk politiassistent kan nu ånde lettet op.

Efter fjorten dages betænkningstid, at statsadvokaten ikke har anket frifindelsen af en betjent, der tidligere i april blev frikendt for vold i forbindelse med en voldsom anholdelse i Tilst ved Aarhus tilbage i september 2016.

Det oplyser betjentens forsvarer, advokat Mette Grith Stage.

Læs også Betjent frifundet for vold i forbindelse med anholdelse

- Det er min klient vældig glad for. Efter min opfattelse er det den helt rigtige vurdering. Han har ikke været i tjeneste i den her periode, og det har været en kæmpe belastning at have den her sag hængende over hovedet, siger Mette Grith Stage til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiassistenten var tiltalt for at have sparket og slået en 28-årig mand i forbindelse med en anholdelse, mens vedkommende sad på bagsædet i en patruljevogn med håndjern på.

Voldsom anholdelse

Men Retten i Aarhus mente, at anholdelsen var inden for rammerne af politiassistentens lovlige magtanvendelse.

Læs også Tiltale: Betjent slog og sparkede anholdt mand

Det var Den uafhængige Politiklagemyndighed, der havde efterforsket anholdelsen, hvor betjenten sammen med en kollega foretog anholdelsen.

Det har været en kæmpe belastning at have den her sag hængende over hovedet.

Mette Grith Stage, advokat

Anholdelsen fandt sted foran butikken Harald Nyborg i Tilst ved Aarhus i september 2016.

En privatperson - angiveligt den anholdtes bror - havde optaget en video af anholdelsen, der blev brugt som bevis i retten. Videoen blev lagt på facebook, hvor den er blevet set, delt og kommenteret fa mange tusinde mennesker.

- Mange har haft en mening om den her video. Men sagen er langt mere kompleks end det, man ser i videoen. Den er taget ud af en kontekst. Og det billede, der blev tegnet i retten, var et andet end det, der fremgik af videoen, siger Mette Grith Stage.

Øverst i artiklen kan du se videoen af anholdelsen foran Harald Nyborg i Tilst ved Aarhus.