En herlig oplevelse...

De fleste anmeldere roser Helmig/Brandt-koncert

Det bliver næsten ikke større i Aarhus end at sætte popikonerne Steffen Brandt og Thomas Helmig på samme scene i smilets by.

Det konstaterede TV2-forsangeren da også med sin sædvanlige sans for selvironi, da de to torsdag aften gik på scenen for at markere åbningen af Aarhus Festuge, der i år har temaet "big".

De fleste anmeldere er enige om, at koncerten med Thomas Helmig og Steffen Brandt var en god oplevelse. Der uddeles både tre, fire og fem stjerner.

Fem ud af seks stjerner

BT og Berlingske giver begge koncerten fem ud af seks stjerner. Især Steffen Brandts fortolkning af Helmigs "Nu hvor du har brændt mig af" får ros.

- Steffen Brandt leverede årets pop-finte denne aften, skriver Berlingskes Mads Kastrup, fordi han leverede sangen med et twist: "Nu hvor jeg har brændt dig af / har jeg det godt så / er jeg glad igen".

- Prøv selv at gå teksten igennem på denne måde. Den bliver fænomenal, skriver Mads Kastrup.

I dagbladet BT kalder Steffen Jungersen koncerten for "en herlig oplevelse".

- Vi fik swing, vi fik sødme, vi fik sarkasme, vi fik lejlighedsvise vise ord, og vi fik ubetalelige højdepunkter med Steffen Brandts nyfortolkning af Helmig-klassikeren "Stupid Man" og omvendt Helmigs ditto af TV-2's "Lanternen".

Knap så begejstret

Modsat BT og Berlingske nøjes Jyllands-Postens Anders Houmøller Thomsen med at tildele koncerten tre stjerner. Han skriver, at "som duet-partnere kan de sorteres under småt brændbart".

Anders Houmøller Thomsen hæfter sig især ved, at de to havde svært ved at forene deres udtryk og klang under koncerten.

- Brandt er den lunefulde pop-filosof med en egenartet og semi-talt frasering, mens Helmig er hjertets og kærlighedens slave med soul og sødme på stemmebåndet, skriver anmelderen.

I første omgang giver de to kunstnere på henholdsvis 47 og 59 år med mere end 30 år i showbiz to koncerter mere under festugen. Det er fredag og søndag aften - begge er udsolgt.