En hel weekend med debat: Ja eller nej den 3. december?

Danskerne skal snart træffe en beslutning

02:09

1 af 2

Søndag eftermiddag sluttede to dages folkehøring om retsforbeholdet på Dokk1 i Aarhus. Her har knap 400 personer fra hele landet været samlet for at blive lidt klogere på argumenterne for og imod.

Og argumenterne er strøget gennem luften på Dokk1 denne weekend, hvor mange fremmødte har diskuteret det danske retsforbehold med hinanden.

- Det er faktisk det, man lærer mest af, synes jeg, siger Jørgen Andersen, der er gartner fra Langå.

Han har brugt det meste af weekenden på at vende fordele og ulemper.

- Mange er tvivlere og prøver at vurdere det her og finde ud af, hvad de skal stemme den 3. december, siger Pia Kjærsgaard, der er formand for Folketinget.

Det er netop Folketinget, der står bag det store arrangement i Aarhus, der begyndte lørdag.

Et minuts stilhed åbnede folkemødet

Møder kan rykke nogle ting

- Jeg tror godt, at det kan rykke nogle ting, og det er jo egentlig det, der er meningen med det. Når man går ud herfra, behøver man ikke at fortælle, hvad man har tænkt sig at stemme. Det kan være, at man skal hjem og fundere lidt videre over det, men man har i hvert fald fået en masse baggrund dels fra politikere, som har deres politiske holdninger, men også fra en masse fagpersoner, som jeg håber, på saglig og seriøs vis fremlægger deres synspunkter, siger Pia Kjærsgaard.

To dages debat er ved vejs ende, og det stadig uden, at Jørgen Andersen har taget sin endelige beslutning om, hvor krydset sættes.

- Man er blevet lidt klogere, men måske også lidt mere forvirret, siger han og fortsætter:

- Så længe jeg er i tvivl, stemmer jeg nok nej, som jo havde bestemt mig for i forvejen.

Du kan se mere om det store folkemøde i Dokk1 i Aarhus i tv-indslaget øverst på siden.