- En fantastisk forestilling

Begejstrede anmeldere om Karlas Kabale

07:22

1 af 2

Kulturkampen har sendt torsdagens gæster en tur forbi Aarhus Teater for at se og anmelde familieforestillingen Karlas Kabale.

- Jeg synes, det er en fantastisk forestilling. Altså, hvor tit er det lige, at man snakker om farver i en forestilling? Scenografien synes jeg simpelthen er så fin. Det her helt skarpe og naive barneunivers, siger Inger Nygaard Kaad, der er koordinator på Værket i Randers.

Hun havde taget sin søn på 8 år med i teatret.

- Han var meget begejstret. I pausen sagde han til mig: "Det er meget bedre end jeg havde regnet med". Han var virkelig grebet.

Se: Her er Karla

Karlas kabale er baseret på Renée Toft Simonsens populære børnebog om pigen Karla. Historien er blevet dramatiseret til Aarhus Teater af Thomas Bendixen.

- Jeg synes, den følger bogens respekt for barnet. Den gør det rigtig godt, det med at Karla faktisk er træt af familien. Jeg blev også træt af familien efter første akt, og trængte - som Karla - virkelig til forandring.

Karlas familie er nemlig lidt af en kabale. Hun bor sammen med sin mor, stedfar, lillebror og halv-lillebror. Karla elsker sin far over alt på jorden, men han drikker for meget og har svært ved at holde sine aftaler.

- Det er vigtigt, at der bliver lavet noget teater som denne her forestilling, hvor man tager fat i nogle ting, der er ret svære. Og jeg tror bestemt også, at voksne får noget ud af stykket. Vi var mange voksne, der fik snakket om vores forældres skilsmisse og fik vendt vores egne kabaler i pausen.

Karlas Kabale spiller på Store Scene frem til 21. december.

Se hvor mange stjerne de to anmeldere giver Karlas Kabale i videoen øverst, og se hele Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften, torsdag, klokken 18.15.