En dag om at lave 10 sekunder

Animationsstudie har specialiseret sig i stop motion-film

04:19

1 af 2

Hvert et lille ryk til højre eller venstre, op eller ned, er med til at forme udtrykket, når man laver såkaldte stop motion-film.

Stop motion er en filmteknik, hvor man flytter rundt på fysiske objekter i takt med, at man filmer dem og på den måde får for eksempel en dukke til at virke levende.

Det handler om millimeter, hvis produktet skal være helt i top, og det er den kunst som Rasmus Reimer Larsen er fascineret af.

Se også: Stor pris til små dukker

Han er instruktør på den kommende film 'Cherokee', der bliver til i studierne hos det aarhusianske animationsstudie WiredFly.

Filmen handler om kampen mellem den gode og onde side i mennesket. Hovedpersonen Red Bird er i modsætning til rigtige skuespillere lavet af blade og bark, der bliver placeret på en gennemsigtig plade.

Optager få sekunder om dagen

Hver gang Red Bird skal bevæge munden, skal Rasmus Helmer Larsen med en pincet flytte rundt på de naturmaterialer, der udgør dens krop:

- Bare det, at jeg retter på et øjenbryn, så bliver Red Bird pludselig levende. Hver gang tænker jeg bare: "Fedt!", siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

'Cherokee' bliver til en kortfilm på 10 minutter, men det betyder langt fra, at filmen er hurtig i kassen. Der bliver kun optaget 12 billeder i sekundet, hvilket betyder, at Rasmus Reimer Larsen skal rykke rundt på detaljer i filmen 12 gange for at lave et sekunds film.

Derfor er det gennemsnitlige udbytte af en arbejdsdag omkring fem til 10 sekunders film.

- Det er ikke sådan, at jeg hver dag kan komme hjem til min kæreste og vise en ny scene om dagen, siger Rasmus Reimer Larsen.

Animationsstudiet WiredFly hat tidligere vundet priser for stop-motion filmen 'Seven Minutes in the Warshaw Ghetto'.

Den nye kortfilm, som er Rasmus Reimer Larsens debut, skal efter planen være færdig til sommer.

Du kan se, hvordan filmen 'Cherokee' bliver skabt i tv-indslaget øverst i artiklen.