Elevrådet på Langkær: Vi har hele tiden været imod et forbud

På Langkær Gymnasium forstår eleverne ikke, hvorfor det er nødvendigt at forbyde dem at bede sammen

Ledelsen på Langkær Gymnasium i Aarhus har fra dette skoleår indført et ordensreglement, der blandt andet indebærer, at de muslimske elever ikke må bede sammen. Initiativet har fra start mødt stor utilfredshed blandt de unge.

- Vi har været modstander af forbuddet, lige siden det blev foreslået. I stedet burde skolen kigge mere bredt på at skabe en mere inkluderende skolekultur, lyder det fra den afgående elevrådsformand Philip Yazdani til tv2oj.dk.

Læs også Fællesbøn er forbudt på Langkær Gymnasium

Skolens rektor mener, at fælles bøn kan virke som en ekskluderende aktivitet, så derfor bør det ikke finde sted på skolen.

- Men det går jo begge veje. Muslimerne kan også føle sig ekskluderet fra festerne, hvor der drikkes alkohol. Vi bør lave fælles arrangementer, der inkluderer alle, mener Philip Yazdani.

Negative ytringer
Elevrådet gik med til en form for kompromis om forslaget fra ledelsen om et totalt forbud mod al bøn og andre religiøse aktiviteter. Nu er det kun okay at bede alene.

- Vi elever er dog stadig i tvivl om, hvordan vi skal forholde os. Hvordan vil forbuddet blive håndhævet, og hvordan kan gangvagterne vurdere, om en person beder, lyder spørgsmålene fra den tidl. elevrådsformand.

Læs også Viby-rektor forstår Langkærs regler om fredagsbøn

Siden forslaget første gang blev offentliggjort på gymnasiet, har der været mange negative ytringer fra eleverne.

- De kommer fra både de etnisk danske elever og muslimerne. Danskerne mener, at de nye regler er udtryk for manglende tolerance, imens mange af de muslimske elever ikke kan forstå, hvorfor de nu ikke længere må bede sammen, forklarer Philip Yazdani.

Indtil videre har der ikke været nogen konfrontationer i forbindelse med bøn på skolen, men det skyldes ifølge ham primært, at vejret har været så godt, at eleverne har foretaget bønnen udendørs, og derfor ikke har skullet finde egnede steder indenfor.  

Læs et længere indlæg fra Philip Yazdani her.