Elever smittet med coronavirus efter studietur: 13 klasser har været i udlandet

Det er endnu uvist, om eleverne er blevet smittet i forbindelse med turen.

3.A på Aarhus Handelsgymnasium er én af de få klasser, der kom til den oprindelige destination i forbindelse med deres studietur - mange andre måtte finde nye destination på grund af smittetryk. Foto: alfratravel.dk

Minimum to elever fra 3.A på Aarhus Handelsgymnasium (Aarhus Business College - Viby) er blevet testet positive for coronavirus.

Det oplyser handelsgymnasiets rektor, Anette Lind, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg kan bekræfte, at to elever fra 3.A, der har været på studietur i Krakow i Polen, er blevet testet positive for coronavirus. Det er jeg blevet orienteret om af de lærere, der har været med på turen, siger hun.

Læs også Barer og borgere får ros af politiet: - Samfundet gik i stå klokken 22

Selvisolation forude

Hun har netop informeret eleverne i klassen, der kom hjem i torsdags, om situationen.

- Alle elever i klassen skal nu testes og gå i selvisolation, indtil de kan fremvise en negativ test. Det samme gælder for de to lærere, der har været med på turen, siger Anette Lind til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Indtil de kan vise en negativ test, vil eleverne i mellemtiden modtage nødundervisning.

Læs også Det her tal er ærgerligt, mener eksperter - manden med kliktælleren må ikke stoppe dig

 

Ville ikke fratage oplevelse

Er det forsvarligt at sende 13 klasser på studietur til forskellige destinationer i Europa, når vi i øjeblikket oplever et stigende antal coronasmittede både herhjemme og i udlandet?

- Vi har fulgt Udenrigsministeriets retningslinjer i forhold til, hvor man må rejse, og hvor man ikke må tage hen. Denne årgang har været udsat for en masse aflysninger og haft meget lidt socialt samliv. Vi har vurderet, at vi ikke ville fratage dem denne oplevelse også, når vi kunne sende dem afsted under trygge forhold.

Læs også Læge om flere unge indlagte: Virus er ikke blevet farligere

Det er endnu uvist, om de smittede elever fra Aarhus Handelsgymnasium er blevet smittet inden studieturen eller i forbindelse med turen.

- Det er selvfølgelig uheldigt, men de kunne også være blevet smittet til en fodboldkamp eller en privat fest, lyder det fra Anette Lind.