Elever sikrer nyt hygiejnisk toilet

Katrinebjergskolen modtager Hygiejnelegat

Slidte og uhumske toiletforhold er et problem på mange skoler. På Katrinebjergskolen i Aarhus har en gruppe elever taget sagen i egen hånd og kan nu slå dørene op til et helt nyt hygiejnisk skoletoilet.

Før sommerferien søgte eleverne Viegas Hygiejnelegat på installation af et helt nyt hygiejnisk skoletoilet. Det betalte sig, de har fået legatet og kan i disse dage tage et helt nyt toiletrum med alskens hygiejniske installationer i brug.

- Vi har jo altid vidst, at vi har nogle fantastiske elever. Men jeg blev da godt nok både overrasket og stolt over at høre, at vores elever har skaffet skolen et helt nyt toilet. Vi arbejder hele tiden for at gøre miljøet og omgivelserne på skolen så godt som muligt for alle. Begrænsede budgetter og mange vigtige opgaver gør dog, at det kan være svært at tilgodese alle områder tilstrækkeligt. Derfor er det jo bare fantastisk at have sådan nogle elever, der bidrager til at løse opgaven, siger skoleleder Christian Hyltoft Hellum i en pressemeddelelse.

Intelligent toilet

Det er tredje år i træk, at Viega uddeler Hygiejnelegatet på et nyt toilet til én af landets skoler. Toilettet er et såkaldt "intelligent" toilet, som er vand- og energibesparende og er installeret med berøringsfri flader. Det betyder, at eleverne ikke behøver røre ved noget, når de skyller ud eller vasker og tørrer hænder. Med det nye toilet bliver skolens hygiejne derfor forbedret og risikoen for, at eleverne smitter hinanden nedsættes.

Se mere om danske elevers holdning til deres skoletoiletter på facebook-siden "Min skole har det mest nederen toilet".