Elever på "dødsliste"

"Dødsliste" over elever, der skal have buksevand

Rektoren på Marselisborg Gymnasium i Aarhus, Arvid Bech, har aflyst undervisningen mandag, hvor skolens 3.g'ere holder sidste skoledag.

Han vil ikke udsætte 1. og 2.g'ere for 3. g'ernes vandvendetta, skriver Århus Stiftstidende.

På en Facebookgruppe, der kaldes en "dødsliste", figurerer navngivne 1. og 2. g'ere. De er udpeget som særlige mål for 3. g'ernes vandballoner.

- Jeg må sige, at det er jeg vred over. Det er selvfølgelig for sjov, at de kalder den en dødsliste, men jeg er nødt til at fortælle dem, at når noget står skrevet, så står det skrevet. Og et antal elever står der med navns nævnelse. Dem er det min opgave at beskytte, siger Arvid Bech til Århus Stiftstidende.

Han understreger, at han ikke har det mindste imod, at 3. g'erne har det sjovt på deres sidste skoledag.

- Men det er bare eskaleret gennem de sidste år. Og nu er det altså kammet over. 3. g'erne har svært ved at forstå, at der er nogle grænser, som skal overholdes, siger Arvid Bech.

Han fortæller, at mens nogle af 1. og 2. g'erne godt kan leve med 3. g'ernes hårdhændede løjer, så er der andre, som føler sig utrygge og nervøse.

- De kaster med vandballoner, og de kaster hårdt. Desuden er der altid noget, der går i stykker. Derfor siger jeg nu, at nok er nok, siger Arvid Bech til Århus Stiftstidende.

Den undervisning, 1. og 2. g'erne mister i dag, gennemføres senere på foråret, mens 3. g'erne er til eksamen.

Arvid Bech siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at 3. g'erne stadig vil få adgang til skolen, så de kan drikke kaffe med deres lærere fra morgenstunden og præsentere den underholdning, de har forberedt på den traditionelle morgensamling klokken 12.00.