Elever om sidste skoledag: - 10 år ændrer både os og skolen

Efter 10 år i folkeskolen skal Anna-Kathrine Vendelbo nu videre. Hun oplever, at både hun og skolen har ændret sig meget, siden hun begyndte

01:52

VIDEO: Vi mødte Anna-Kathrine Vendelbo for 10 år siden, da hun begyndte i folkeskolen. Nu har hun også afsluttet den.

- Når man kom i skole, så var man blevet stor. Så føltes det som om, man snart var voksen.

Sådan sagde Anna-Kathrine Vendelbo, der går i niende klasse på Lisbjergskolen, om oplevelsen, da hun ankom til sin første skoledag. I dag fejrede hun sin sidste.

- Det har været dejligt i folkeskolen med nogle trygge rammer. Jeg har ændret mig meget. Jeg er blevet en meget åben person. Og selvfølgelig mere moden, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Se de glade billeder: 9. klasserne tager festlig afsked med skolen

Men på de seneste 10 år er der ikke kun sket meget med hende – skolen, hun har gået på, har ligesom resten af landets folkeskoler ændret sig.

- Da der var lockout, var der lang tid, hvor vi ikke var i skole. Og skolereformen kunne jeg også godt mærke. Det tog ret hårdt på mange af os med de lange dage. Men de sidste par år har vi vænnet os godt til den, siger Anna Kathrine Vendelboe. 

02:06

VIDEO: For 10 år siden vidste Anna-Kathrine Vendelbo ikke, hvad hun gik ind til, da hun begyndte i folkeskolen. Indslaget er fra august 2008.

Luk video

Da TV2 ØSTJYLLAND talte med Anna Kathrine Vendelbo på første skoledag tilbage i 2008, var dagens første højdepunkt, at lærerne havde stavet hendes navn korrekt. Men noget tyder på, at det ikke er gået lige godt siden.

- Lærerne staver som regel mit navn forkert. På alle mulige planer og sådan nogle ting, staver de mit navn forkert. Det gik jeg meget op i dengang, men nu har jeg lært at leve med, at der ikke er nogen, der kan stave mit navn, siger hun.

Efter niende klasse skal Anna-Kathrine på idrætsefterskole for at få en lille pause fra folkeskolen og prøve noget andet.