Elever kom på en virtual reality-rejse

Tirsdag kom eleverne på Mårslet Skole på en virtuel rejse til Katmandu, hovedstaden i Nepal

02:24

Undervisningen på Mårslet Skole var tirsdag noget anderledes, end hvad eleverne er vant til.

Skoleeleverne tog tirsdag på en såkaldt virtuel reality rejse - blandt andet til Nepals hovedstad Katmandu - da de havde internationalt besøg af Google Expeditions.

Læs også Video: Smarte briller sparer sygehuset tid

- Eleverne har arbejdet med U-landskalendere og Nepal, og nu får de faktisk mulighed for at gå ind og selv være i Katmandu, så det er en mulighed, vi ikke havde før som lærere, så det er et nyt redskab, kan man sige, siger Mette Hardis Jakobsen, der er lærer og læringsvejleder på Mårslet Skole.

Med mobiltelefonen placeret i nogle papbriller kunne eleverne bevæge sig rundt i Katmandu og på den måde få et indtryk af byen.

Nyt redskab i undervisningen

Målet med dagen er at give eleverne en helt ny form for undervisning, og den nye redskab i undervisningen kan sagtens vise sig at blive en fast element på skolen.

- Det gør, at man kan komme ud i verden, der hvor man ikke kan komme på skoleekspedition og blive guidet af sin lærer på turen, siger Mette Hardis Jakobsen.

- Lige nu har vi kun mulighed for at prøve det, men når appen bliver frigivet i slutningen af januar, vil vi downloade den til elevernes telefoner, og så vil vi købe de billige papbriller, og så er vi allerede oppe at køre.

I videoen øverst i artiklen kan de se mere om forsøget med Google Expeditions på Mårslet Skole i dag.