Elever i protest: Giv lærerne tid til at rette vores opgaver

Gymnasieelever frygter, at nedskæringer vil forringe uddannelsen, og har torsdag nedlagt undervisningen

01:27

Mindre tid til forberedelse, uddannelse og at rette opgaver. Dette frygter elever og rektor på landets gymnasier bliver en realitet, hvis politikernes planer om at spare på uddannelsesområdet bliver en realitet.

Derfor har flere elever rundt om i landet nedlagt undervisningen torsdag, og på Marselisborg Gymnasium blev lærerne sendt tilbage til lærerværelset.

Læs også Listeria fund i rullepølse: Kan give influenza-symptomer

Eleverne protesterer helt konkret mod den kommende finanslov, hvori politikerne har planer om at spare to procent på uddannelsesinstitutionerne. Ifølge de studerende vil besparelserne samlet set løbe op i 14,7 milliarder kroner. Det kan ikke undgås at få konsekvenser for kvaliteten på uddannelserne, lyder kritikken.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da omtrent 2000 gymnasieeleverne var samlet på Rådhuspladsen i Aarhus for at protestere.

00:38 Luk video

- Vi kunne frygte, at lærerne ikke har lige så god tid til at forberede sig. Eller hvis de ikke har lige så lang tid til at rette vores afleveringer, at vi så ikke får lige så meget ud af det, vi har skrevet, siger Louise Sandahl Mortensen, der er elev på Marselisborg Gymnasium.

Går ud over undervisningen

På Marselisborg Gymnasium har tidligere års besparelser betydet afskedigelser af lærerpersonalet. Og konsekvenserne viser sig ifølge skolens rektor i den tid, der ligger ud over undervisningen.

Læs også SAS afslører nye ruter fra Aarhus: Se hvor du kan flyve hen

- Der bliver bare mindre og mindre tid til forberedelse. Der bliver mindre og mindre tid til efteruddannelse. Og mindre og mindre tid til at rette elevernes opgaver og skiftligt arbejde. Det går selvfølelig ud over kvaliteten af undervisningen. Så det er gravalvorligt, siger Kirsten Skov, rektor på Marselisborg Gymnasium.

Ifølge skolens personale og elever er grænsen for, hvor meget budgetterne kan strammes ved at være nået.

- Vi har en rigtig god uddannelse i Danmark, og den skal vi ikke pille ved, siger Johanne Juul Petersen, der er elev på Marselisborg Gymnasium.