Elever har fået nok: Vil samles til undervisning på caféer i protest

Gymnasieelever vil mandag samles til undervisning ved caféer langs åen i Aarhus i protest mod nedlukning.

Gymnasieelever vil protestere mod den igangværende tvangslukning af Viby Gymnasium. Det oplyser Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i en pressemeddelelse.

Viby Gymnasium er i tvangslukket, fordi det ligger i Ravnsbjerg Sogn, hvor smitten har været så høj, at en tvangslukning er iværksat.

Det er eleverne utilfredse med.

Derfor sætter Viby Gymnasiums elever sig mandag formiddag med deres klasser ved caféer langs åen i Aarhus. Her vil de modtage virtuel undervisning sammen, oplyser sammenslutningen i pressemeddelelsen.

Elevrådsforkvinde: Man kan bedre smitteopspore i en klasse

Inden tvangslukningen og hjemsendelsen af 650 elever fra Viby Gymnasium var der ikke kendte smittetilfælde på stedet, og det er blandt andet det, som elevrådsforkvinden hæfter sig ved:

- Vi har ikke haft nogen smittetilfælde på skolen i den tid, vi nåede at være åbne. Vi bliver testet to gange om ugen, og man har langt bedre mulighed for at smitteopspore i en klasse, hvor alle kender hinanden, end hvis man er blevet smittet i en butik eller på en café, mener Anna Vinther, elevrådsforkvinde på Viby Gymnasium.

Sådan er reglerne:

- Det virker ret mærkeligt, at vi gerne må mødes med hinanden for at tage på bar eller café, men at vi ikke må mødes til undervisning, hvor lærerne holder øje med, om vi overholder retningslinjerne. 

- Vi har efterhånden haft virtuel undervisning i en rigtig stor del af gymnasietiden, så det er rigtig vigtigt for os at vende tilbage, så snart det overhovedet er muligt, siger Anna Vinther videre.

Bag aktionen mandag står elevrådet på henholdsvis Viby Gymnasium og Gefion Gymnasium i København samt Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. 

Gefion Gymnasium blev lukket ned 16. april, fordi smitten også her var høj i gymnasiets lokalområde.

Ravnsbjerg Sogn ligger i den sydvestlige del af Aarhus.
Ravnsbjerg Sogn ligger i den sydvestlige del af Aarhus.

Gymnasieeleverne i Viby står ikke alene med deres skepsis overfor nedlukningen af uddannelsesinstitutionen.

Fredag sagde gymnasiets rektor, at hun tvivler på, at de nuværende regler for lokal nedlukning er optimale:

- Jeg tænker meget på de stakkels elever, der sidder derude bag skærmen. Men jeg tænker faktisk også, at det, at eleverne kommer her, er en større sikring i forhold til at forhindre eventuel smitte, end at de nu skal sidde hjemme, forklarede rektor Lone Sandholdt Jacobsen til TV2 ØSTJYLLAND.

I Aarhus Kommune er flere institutioner i Gellerup Sogn også tvangslukket som følge af for høj smitte.

Gellerup Sogn blev lukket ned 17. april.
Gellerup Sogn blev lukket ned 17. april.