Elever fra 30 skoler fik stjålet udstyr for to millioner

To 25-årige aarhusianere er tiltalt for groft tyveri efter at have stjålet for omkring to millioner kroner fra efterskoleelever i Jylland og på Fyn

To 25-årige mænd fra Aarhus er tiltalt for at have stjålet computere, telefoner og andre værdigenstande for omkring to millioner kroner fra 30 forskellige efterskoler i Jylland og på Fyn.

Tyverierne fandt sted over knap et halvt år.

quote Tyverierne er gået ud over mere end 200 elever på 30 forskellige skoler. Vi ser derfor sagen som en alvorlig sag. 

Jhin Lee, anklager, Østjyllands Politi 

Første tyveri på det lange anklagerskrift er begået den 5. januar på en efterskole i Bjerringbro. Her stjal gerningsmændene ni bærebare computere og andet elektronisk udstyr til en værdi på i alt 40.000 kroner.

Samme mønster fulgte de efterfølgende måneder, og indtil de blev anholdt dem 12. juni sidste år. Størst udbytte fik tyvene i Bramming den 13. marts, hvor de slap afsted med 42 bærbare computere og en PlayStation til i alt 362.000 kroner.

- Tyverierne er gået ud over mere end 200 elever på 30 forskellige skoler. Vi ser derfor sagen som en alvorlig sag med tale om groft tyveri, siger Jhin Lee, der er anklager i sagen for Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.  

Anholdt ved Hammerum Efterskole efter 30 røverier 

Anholdelsen af de to mænd fandt sted ved Hammerum Efterskole ved Herning, og siden har de to mænd siddet varetægtsfængslet.

En elev opdagede en mand, der sneg sig rundt på efterskolen, og kort efter kunne skolen konstatere, at der var stjålet flere computere og trådløse høretelefoner. Kort efter får politiet anmeldelsen og skylder sig til området.

Det var ved Hammerum Efterskole tæt ved Herning, at det sidste røveri blev begået, inden tyvene blev anholdt. 
Det var ved Hammerum Efterskole tæt ved Herning, at det sidste røveri blev begået, inden tyvene blev anholdt.  Foto: Google Maps

- Politiet har fået et tip om, hvilken bil og hvilke personer det drejer sig om. Og da de kommer frem, finder de mændene ved bilen langs Silkeborgmotorvejen, siger Jhin Lee.

Efterfølgende fandt politiets hunde de koster fra efterskolen, som var blevet stjålet, og begge mænd blev anholdt og sigtet fra tyveri.

Stjal ved højlys dag 

Ifølge anklageren adskiller sagen sig fra de fleste andre sager om tyveri. Det skyldes omfanget men også i høj grad metoden.

quote Typisk bryder tyvene ind i et hus, når folk ikke er hjemme eller i en butik, men tyvene her er gået ind på skolerne ved højlys dag, imens skolerne har været i fuld drift. 

Jhin Lee, anklager, Østjyllands Politi 

- Typisk bryder tyvene ind i et hus, når folk ikke er hjemme eller i en butik, men tyvene her er gået ind på skolerne ved højlys dag, imens skolerne har været i fuld drift. De er bare gået ind på de værelser, hvor der ikke var nogen og samlet elevernes computere. Det er en meget ligefrem metode - det svarer til at gå ind og stjæle i folks soveværelse, imens de sidder i stuen, siger Jhin Lee.

Det er en af årsagerne til, at efterforskerne har kunne kæde de to personer sammen med tyverier på i alt 30 efterskoler.

Retssagen mod de to 25-årige aarhusianere begynder den 25. januar.

- Min påstand er, at de skal have en straf, som er udmålt i flere år, siger Jhin Lee.

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

142592339_702487210432877_8282048361084212641_o

Børn fryser: 100 poser med overtøj og støvler på vej til vuggestuer og børnehaver

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt

Sne

Ny uge byder på sol og nattefrost – og måske masser af sne