Elev: Inklusion var en kæmpe succes

Inklusion var det helt rigtige skridt for Anas Ali-Nor Osman Hirab

01:13

1 af 2

Debatten har ikke kun været præget af positive tillægsord, når omdrejningspunktet har været inklusion, men Anas Ali-Nor Osman Hirab har rykket sig meget ved hjælp af inklusion.

Han blev flyttet fra en specialklasse til en almindelig folkeskoleklasse, og det fik ham til at føle sig ligeværdig med klassekammeraterne på Sølystskolen.

Inklusion: Afskaffelse af måltal ændrer ingenting

- Jeg har ændret mig ret meget, for dengang kunne jeg ikke sidde stille. Jeg skulle altid bevæge mig eller hoppe rundt. Nu kan jeg godt koncentrere mig og arbejde ordentligt. Dengang var det totalt useriøst, og da kunne jeg heller ikke finde ud af så meget, siger Anas Ali-Nor Osman Hirab til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Regeringens beslutning om at skrotte målsætningen om at få 96 procent af alle skolebørn ind i de almindelige skoleklasser vækker ikke begejstring hos Niels Petersen, der er skoleder på Sølystskolen i Egå.

Inklusion: Hvordan klarer din kommune sig?

- De fleste af os tager jo farve efter dem, vi er sammen med, og derfor er det i stærke fællesskaber muligt at have nogen med, som måske ikke lige i starten er så stærke, men så bliver det igennem det at være i fællesskabet, siger Niels Petersen.

Anas Ali-Nor Osman Hirab kalder hans erfaring med inklusion for en kæmpe succes, og du kan se indslaget ved at klikke på ovenstående video.