EL trækker sig: Budget er alt for sortsynet

Partiet er utilfreds med, at der bliver lagt op til store besparelser

Torsdag eftermiddag valgte Enhedslistens byrådsgruppe i Aarhus at forlade de igangværende budgetforhandlinger, der skal fastlægge rammerne for kommunens økonomi de kommende år.

Beslutningen om at trække sig fra forhandlingerne skyldes ifølge byrådsmedlem Maria Sloth flere forhold. Et af de springende punkter er, at der lige nu bliver arbejdet med et budget, der lægger op til millionbesparelser, der vil ramme kernevelfærden.

Årsagen er, at politikerne har valgt at budgettere med, at Aarhus Kommune ikke får nogle penge tilbage fra det såkaldte omprioriteringsbidrag, hvor staten tager penge fra kommunerne og omfordeler dem, fortæller Maria Sloth til tv2oj.dk:

- Det er helt urealistisk, at vi ikke får penge tilbage. Det handler om et spil fra borgmesterens side, så det ser så sort ud som muligt over for staten. Vi vil ikke være med til at tage borgerne som gidsler, siger hun.

- Vi risikerer, at man begynder at skære hele områder og services væk, i stedet for at skære hist og pist. Jeg er bekymret for, at det vil være med til at stresse organistionen og borgerne. Hvis vi så penge fra omprioteringsbidraget, vil de services, der blev afskaffet, så komme tilbage? Det er jeg ikke sikker på.

Nej til udlicitering

Også udlicitering af flere kommunale opgaver er et af punkterne, som byrådsmedlemmerne i øjeblikket diskuterer.

En løsning, som Enhedslisten heller ikke kan bakke op om. Maria Sloth henviser til, at man i kommunerne de seneste år har set flere grelle eksempler på udlicitering, som i sidste ende har kostet kommunerne dyrt.

Hun peger på blandt andet udliciteringen af det aarhusianske plejecenter Bøgeskovhus, der har været udsat for massiv kritik af embedslægen og pårørende.

- Det har vi jo virkelig dårlige erfaringer med. Det er jo desværre ikke kun i Aarhus. Man har set, at når servicen falder, så stiger omkostningerne.

Enhedslisten har tre medlemmer i Aarhus byråd, som udover Maria Sloth tæller Jette Jensen og Peter Hegner Bonfils.

Budgetforhandlingerne i Aarhus Kommune forventes at vare frem til midnat torsdag. Hvis der ikke på det tidspunkt, er blevet indgået et forlig, bliver forhandlingerne genoptaget fredag formiddag.

testfamiliee7b659b5-d96e-4134-a95b-341fc194b305

Lægefamilie var fanget i Australien - nu er de vendt hjem

Politibil

Politiet rykkede ud og lukkede ungdomsfest

kræftbørn børneafdelingen børneafdeling kræftramte Skejby Sygehus

play Afsløring vækker vrede: Plan om at samle behandling af kræftramte børn i København har været undervejs i tre år

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag