Ekstraregning til boligforening

Renovering er to år forsinket og meget dyrere

Genrefoto.

De har ventet længe på at flytte tilbage til deres lejligheder. Beboerne i Boligforeningen Ringgården på Vestre Ringgade i Aarhus må værne sig med tålmodighed, da de ikke får deres boliger tilbage lige foreløbigt.

Alt, der kan gå galt, er gået galt. Sådan lyder beskrivelsen af renoveringen af Boligforeningen Ringgårdens 142 lejligheder. De seks boligblokke ville tage to år at renovere og ville koste 200 millioner kroner. Men afbrudt arbejde og konkurser af et par underentreprenører har forsinket beboernes tilbageflytning med to år og en ekstraregning på 50 millioner kroner.

- Næsten alt, der kunne gå galt, er gået galt. Og værst af det hele: Samarbejdet mellem entreprenørerne har været ad helvede til. På et tidspunkt overvejede vi helt seriøst at hyre en psykolog, der kunne få dem til at arbejde bedre sammen, siger boligforeningsdirektør, Palle Jørgensen, til stiften.dk.

Men beboerne slipper for ekstraregningen. Der kommer ikke til at ske huslejestigninger. Regningen lander hos selve boligforeningen, som ifølge Palle Jørgensen har en solid egenkapital.

Skrivebordssag

Det var økonomiske uenigheder, der førte til afbrudt arbejde. Boligforeningen og entreprenøren Jorton A/S kunne ikke blive enige, og det fik håndværkerne til at forlade byggepladsen i januar, hvor to ud af seks blokke manglede at blive færdigbygget.

Siden da har sagen været en skrivebordssag for jurister, men nu ser der ud til at komme gang i byggeriet igen.

- Vi forventer, at byggeriet er i gang igen om en måneds tid, siger Palle Jørgensen til stiften.dk.

Han anslår, at der vil gå yderligere ét år, før byggeriet er helt færdigt, og så har det taget i alt fire år - dobbelt så lang tid, som først antaget. Og oveni hatten lyder regningen altså ikke på 200 millioner, men hele 250 af slagsen.