Ekstra hjælp og pleje til ældre

30 minutters ekstra hjemmehjælp eller hjemmepleje er på vej til 900 ældre i Aarhus Kommune

Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune vil tilbyde de 900 ældre, som har det største plejebehov, 30 minutters ekstra hjælp om ugen.

- Vi er glade for at kunne afsætte en halv time mere til 900 borgere. Det er ældre, der især oplever ensomhed og har svære begrænsninger. Men det havde været allerbedst, hvis finansloven havde sikret os midler til at kunne yde mere hjælp til alle 7.000 hjemmehjælpsmodtagere, siger Jette Skive (DF), der er rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Pengene kommer fra finansloven for 2015 og 2016, og ordningen kan træde i kraft til sommer. Byrådet i Aarhus Kommune skal på byrådsmødet den 18. februar behandle forslaget, og her forventes det at blive godkendt.

De 900 ældre, som kan se frem til den ekstra hjælp, er ældre med svære eller totale begrænsninger og en gruppe af demente borgere. Det bliver op til den enkelte, hvordan tiden skal bruges, og det er muligt at spare op, så man på den måde kan få en længere aftale.

- I København er erfaringerne, at de ældre anvender den ekstra hjælp til oplevelser frem for rengøring og tøjvask. Derfor vil vi Aarhus også sikre, at vi har en række tilbud, hvor de ældre kan være sammen med andre. Den halve time er godt givet ud, hvis det kan sætte gang i en aktivitet, der fylder mere end en halv time om ugen for en ældre borger, siger Jette Skive.

I Aarhus bliver det muligt for de ældre at spare op til 25 timer op om året, og timerne kan overføres til det følgende år.

Skærmbillede 2021-03-07 kl. 19.21.56

Kira og Anne Margrethe har været isoleret i et år

Mathilde Sjuusk rapper

play VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe

060321 Senfølger Marathonløber 1930 VTR.00_02_09_00.Still001

play Smittet for et år siden: Joan er stadig hæmmet af senfølger

COVID-19 corona test forum horsens

513 nye smittede med coronavirus

Museum jorn udendørs udstilling corona

Desperate efter at vise kunst: Museum placerer udstilling i vinduerne, så den kan ses udefra

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden