Ekspert: Risikerer bestikkelsessag

Afskaffede årskort til busser - men bad selv om at få dem

Dorthe Laustsen, tidligere rådmand i Aarhus Kommune for SF kan risikere en bestikkelsessag efter sag om årskort til busser, vurderer ekspert. Det skriver metroxpress onsdag.

Ifølge Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret, er der grundlag for en bestikkelsessag, idet Dorthe Laustsen tog imod de årskort, hun selv var med til at afskaffe.

- Det må hun ikke modtage, det er i strid med reglerne, siger Sten Bønsing til metroxpress, efter avisen har afsløret, at den tidligere Aarhus-rådmand aktivt bad om få årskort til byens busser, på trods af at hun selv var med til at afskaffe ordningen.

Se: Rådmand kørte på årskort

Ifølge Midttrafiks kundecenter har et årskort en årlig værdi på 10.440 kroner, og Dorthe Laustsen modtog i strid med reglerne årskort i perioden fra 2008 til 2012.

Ifølge Sten Bønsing betragtes årskortet for en gave, når Dorthe Laustsen samtidig er politiker.

Han vil derfor - med forbehold for eventuelle forældelsesfrister - vurdere, at der er nok til at indlede en bestikkelsessag mod den tidligere rådmand i Aarhus.

Se: Politikere får gratis årskort

- Når det gælder politikere, så skal der en vis grovhed til og man skal op på et ret højt niveau, før man kan indlede en sag om bestikkelse. Jeg vil vurdere, at når hun aktivt medvirker til at få det her, så er nok til en egentlig sag om bestikkelse, siger han og henviser til at hendes underskrift er på det dokument hvor hun indsender pasfoto og cpr-nr.

Dorthe Lausten siger, at der er tale om en fejl, og at hun ikke kan forklare, hvorfor hun har bedt om årskortet. Læs mere om det her.