Ekspert: Psykiske lidelser ofte årsag til drab på børn

Det er ofte kulminationen på et vanskeligt forløb, når en forælder slår sit barn ihjel, sådan som det er sket i Aarhus, siger retspsykiater

Det sker i gennemsnit et par gange om året, at en forælder slår sit eget barn ihjel, og det er ofte relateret til psykiske lidelser.

Det vurderer ledende overlæge Dorte Sestoft fra Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik.

Torsdag blev en fireårig dreng kvalt af sin 26-årige mor i en lejlighed i det centrale Aarhus. Kvinden blev fredag varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling i fire uger.

Fængslet: 26-årig mor erkender at have kvalt sin fireårige søn

Kvinden fortalte ifølge anklageren ved grundlovsforhøret, at hun ikke længere kunne magte situationen og overskue, hvordan hun kunne give drengen et godt liv.

Kvinden skal mentalundersøges

Retten har besluttet, at kvinden skal mentalundersøges. Den slags undersøgelser foretager Retspsykiatrisk Klinik mellem 200 og 250 gange om året.

- Man kan ikke sige, at der er én bestemt grund til, at sådan noget sker. Det er ofte kulminationen på et forløb, der har været virkelig vanskeligt, forklarer Dorte Sestoft.

Drabssigtet mor: Jeg har gjort det utilgivelige

- En grund kan være, at man lider af en alvorlig psykisk lidelse, for eksempel en psykotisk depression, hvor forælderen tænker, at alt ser håbløst ud. Det kan også være kulminationen på en opløst parforhold, hvor ens livssituation er brudt sammen, forklarer overlægen og understreger, at hun ikke kender den konkrete sag.

Ender ikke altid i pressen

Selv om den aktuelle sag fra Aarhus har vakt opsigt, er det langt fra altid, at det ender i pressen, når en forælder slår sit barn ihjel, eksempelvis som følge af en fødselspsykose.

- Der er ingen forældre, der ønsker, at det skal gå sådan. Men det sker desværre i gennemsnit et par gange om året, hvis vi medregner sager, hvor enten moren og faren har slået et barn ihjel, siger Dorte Sestoft.

Øverst i artiklen kan du se et videoklip fra gerningsstedet i Nygade i Aarhus Midtby.

testfamiliee7b659b5-d96e-4134-a95b-341fc194b305

Lægefamilie var fanget i Australien - nu er de vendt hjem

Politibil

Politiet rykkede ud og lukkede ungdomsfest

kræftbørn børneafdelingen børneafdeling kræftramte Skejby Sygehus

play Afsløring vækker vrede: Plan om at samle behandling af kræftramte børn i København har været undervejs i tre år

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag