Efterskoleelever afholder egen festival med kendte kunstnere

I pinseweekenden vil elever fra en efterskole i Aarhus afholde deres egen festival. Festivalen har flere kendte kunstnere på programmet.

Et langt år uden fest og farver har været realiteten for eleverne på Aarhus Efterskole i Højbjerg, og de har måttet kigge langt efter både koncerter og udenlandsture under deres efterskoleår.

Men i dag er en anderledes og spændende torsdag. Fra i dag og hen over weekenden tager de nemlig sagen i egen hånd og laver om på dette. De har valgt at afholde deres egen festival.

- Det har været et særligt trist år for de unge. De har misset mange arrangementer, og de havde glædet sig sådan til de østjyske festivaler. Så vi tænkte; lad os da lave vores egen festival, siger forstander på Aarhus Efterskole, Rasmus Bro Henriksen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Idéen opstod netop på grund af de manglende festivaler. Derfor begyndte de at kontakte bands til nogle koncerter, og så tog projektet om sig.

- Jeg begyndte at ringe lidt rundt til bands, og så tænkte vi; kunne man ikke samle de koncerter? Det voksede så, og vi kunne lige pludselig få fat i lidt større navne, siger Rasmus Bro Henriksen.

Kendte kunstnere på programmet

Eleverne vil holde festivalen i deres egen baghave, en park bag skolen. Der bygger de festivalpladsen op med en hjælpende hånd fra det lokale cirkus, Cirkus Krone. Festivalen vil have både teltlejre, hvor eleverne sover, en scene til kunstnerne og flere madboder.

Festivalen bliver afholdt i skolens egen baghave.
Festivalen bliver afholdt i skolens egen baghave. Foto: Google Maps

- På efterskoler har der været særlige restriktioner i forbindelse med corona, og det har gjort det muligt med et sådant arrangement. Vi kan bare gøre ting mere fælles på en efterskole, siger forstanderen.

Forstanderen fortæller, at der selvfølgelig er et stort fokus på god hygiejne, at undgå smittespredning, og at efterskolen efterlever alle gældende retningslinjer.

Festivalen er et lukket arrangement for elever på efterskolen, der huser 140 elever. Den vil være uden alkohol. 


Festivalen løber af stablen i den kommende pinseweekend mellem d. 20. og 23. maj. Festivalen har blandt andet kendte kunstnernavne som Barselona og Lydmor på programmet.

To elever fra efterskolen har lavet festivalens programplakat.
To elever fra efterskolen har lavet festivalens programplakat. Foto: Aarhus Efterskole

- Eleverne glæder sig virkelig meget til at høre musik, og de er spændte på hvordan dagene skal gå, siger forstanderen.

Idé for fremtiden

Eleverne kalder festivalen for SPIREN. Navnet er en henvisning til, at der skal såes frø, der så kan ses vokse efter et trist år med corona. Derudover er det også en reference til skolens logo.

Frøene er dog ikke det eneste, der spirer. Forstanderen går med tanker for fremtiden. Han kunne godt forestille sig, at festivalen bliver en årlig begivenhed.

- Især med kombinationen af egne bands, bands med elever, der tidligere har gået på skolen, og et par større navne, siger Rasmus Bro Henriksen.20210712-140632-6-1920x1079we

Falske bankfolk fupper ældre kvinder: Stjæler kort og koder

Jimmy Hansen

Jimmy smed tøjet for at redde ugle, der var ved at blive druknet af en flok måger

E74fDC8XIAcTBSX

Hjælp politiet: Forsvundet 83-årig efterlyst på anden dag

IMG_3590

Stormagasin er åbnet igen efter evakuering

Stærekasser

Bøderegn i Aarhus: Stærekasser skovler millioner ind

Sara Slott

play Sara Slott om fremtiden: - Jeg kommer ikke til at grave mig ned

Dagens mest læste