Efterlyser børn til vaccineforsøg

Hospital skal teste vaccine mod hjernehindebetændelse

Foto: Colourbox

Hvis du bor i Aarhus-området, vil du måske en af de kommende dage modtage et brev fra Aarhus Universitetshospital.

Hospitalet leder i øjeblikket efter børn og unge, der skal være med til at afprøve en helt ny, godkendt vaccine mod hjernehindebtændelse forårsaget af meningitis type B.

Derfor har Aarhus Universitetshospital sendt breve ud til 10.000 tilfældigt udvalgte husstande for at finde frem til egnede forsøgspersoner.

I forbindelse med afprøvningen af vaccinen skal Infektionsmedicinsk Afdeling bruge 120 børn og unge i alderen 12-18 år, der med to måneders mellemrum skal modtage to vaccinationer.

En og fem måneder efter vaccinationerne skal børnene desuden have taget blodprøver i ambulatoriet på Infektionsmedicinsk Afdeling.

- I dette forskningsprojekt bliver blodprøver fra deltagerne undersøgt for, hvor godt vaccinen stimulerer kroppens naturlige forsvar mod den type bakterier, som hyppigst forårsager meningitis type B, skriver hospitalet om forsøget i en pressemeddelelse.

Kravet til de deltagende børn er, at de ikke tidligere har deltaget i meningitisforsøg.

Aarhus Universitetshospital har ikke kunne målrette brevene til familier med større børn og opfordrer derfor også familier til selv at henvende sig, hvis de har interesse i at lade deres børn deltage i forsøget.

Henvendelser kan ske til Infektionsmedicinsk Afdeling på tlf. 2289 3263 eller 2554 8516 og på mail ninase@rm.dk.