Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Efter flere grove episoder med vanvidskørsel på Silkeborgvej er beboerne i området blevet utrygge. Nu bliver der sat ind med flere tiltag, for at gøre vejen med sikker.

Fredag aften blev en ung politibetjent kørt ned af en vanvidsbilist på Silkeborgvej i Åbyhøj. Dette er bare et af flere tilfælde på Silkeborgvej i de seneste måneder, hvor bilister har udsat andre borgere for stor fare.

Det har gjort borgerne utrygge i området, og derfor skal der nu ændres på den store indfaldsvej. Det siger Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i dag.

- Weekendens uhyggelige hændelse viser, at der hos nogle trafikanter i området er en helt vanvittig trafikadfærd, og vi skal gøre, hvad vi kan for at få den ændret. Formålet med de kommende ændringer af Silkeborgvej er at skabe en tryggere vej for de bløde trafikanter, og sætter en stopper for farlige overhalinger, siger Bünyamin Simsek.

Prioriterer beboere

Aarhus Kommune vil nu placere ni helleanlæg fra Kvickly i Åbyhøj og frem til Ringvejen. Det skal gøre det nemmere for bløde trafikanter at krydse vejen.

- Vi har et ønske om, at man ikke bare skal suse igennem området. Man skal kunne køre igennem i et lavere tempo. Det gør vi, fordi vi prioriterer de mennesker der bor og lever i området, siger Bünyamin Simsek til TV2 Østjylland.

Strækningen med øget sikkerhed er omkring en kilometer lang.
Strækningen med øget sikkerhed er omkring en kilometer lang. Foto: Google Maps

Derudover sænkes hastighedsgrænsen fra 60 km/t til 50 km/t, og vejen bliver indsnævret flere steder i begge retninger.

- Vi kan ikke have den høje fart, når der skal svinges rundt i de her helleanlæg. Det er uhensigtsmæssigt, og der skal være tid til, at man kan bremse op, siger rådmanden.

Morgentrafikken bliver ikke et problem

Silkeborgvej er en af Aarhus’ største indfaldsveje, og derfor også en af de mest befærdede veje. Men det bekymrer ikke rådmanden.

- Hastigheden i morgentrafikken og myldretrafikken er allerede lavere, fordi der er kø, så det mener vi ikke bliver et problem. Vi giver noget til beboerne i området, og det er et godt bevis på, at vi lytter til fællesrådet.

- Der vil være gener, men tiltagene har den effekt, at bilisterne vil være mere agtpågivende, siger Bünyamin Simsek.

Mere på vej

Silkeborgvej er bare første etape i Aarhus Kommunes kamp for trafiksikkerhed. I fremtiden vil Aarhus Kommune styrke kvaliteten af indfaldsvejene i Aarhus generelt.

- Vi vil se på de områder, hvor der bor mange mennesker. De beboere, der bor op ad indfaldsveje, skal generelt føle sig sikre, så det vil vi styrke i fremtiden, siger rådmanden.

Ændringerne af Silkeborgvej går efter planen i gang efter sommerferien.

Udover tiltagene på Silkeborgvej vil der ifølge rådmand Bünyamin Simsek blive sat overvågningskameraer op i krydset mellem Ringvejen og Edwin Rahrsvej på denne side af sommerferien.

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

20161201-184147-3-1920x1079we

Kvinde truet med køkkenkniv på åben gade: Nu er 20-årig anholdt og sigtet

Dagens mest læste