Efter tyveri: Nu har Morten Bruun igen en EM-medalje

Sidste år fik Morten Bruun stjålet sin guldmedalje fra EM i fodbold, og det lykkedes aldrig at finde den. Nu har han fået en tro kopi

01:08

Nu kan Morten Bruun igen vise en medalje frem, når han fortæller om Danmarks sensationelle EM-sejr i 1992.

Morten Bruun var en del af holdet, der løb med guldet den juniaften i Sverige. Ligesom holdkammeraterne fik han en medalje som bevis på sejren, som stadig står mejslet ind i dansk sportshistorie som en af de allerstørste triumfer. 

Sidste år havde Morten Bruun ubudne gæster hjemme i Højbjerg, mens han sad og kommenterede en fodboldkamp i hovedstaden. Da han nåede hjem, var guldmedaljen væk, og det lykkedes aldrig at finde den.

Læs også Tyv stjal Morten Bruuns EM-medalje

I  forbindelse med Dansk Fodbold Awards tidligere i år blev Morten Bruun til store klapsalver kaldt på scenen, hvor han fik sin medalje tilbage. Ikke den rigtige, men en kopi. Og her nogle uger senere er den helt rigtige kopi så støbt og afleveret til hovedpersonen.  

Det er egentlig ikke selve medaljen, der betyder mest for den tidligere europamester. Det, der gør ham mest glad og rørt, er, at så mange kræfter har gjort en indsats for at glæde ham. 

Efter at have studeret den nøje i dag, så kan jeg kun sige, at det er virkelig en tro kopi.

Morten Bruun, tidligere europamester i fodbold, om sin nye medalje

- De omstændigheder, under hvilke jeg har fået en ny medalje, gør, at det betyder meget, siger Morten Bruun til TV2 ØSTJYLLAND og sætter flere ord på: 

- Det er stadig kun en kopi. Men det faktum, at der har været ret mange mennesker involveret - fra at det her blev en tanke omkring Dansk Fodbold Awards, til at det rent faktisk blev en realitet med Frits Ahlstrøm som primus motor. Det gør, jeg tænker, at det her må absolut være det næstbedste i forhold til at have den rigtige medalje.

Morten Bruun har fået sin EM-medalje tilbage - eller i hvert fald en tro kopi af den.

Der er gået godt en måned fra Dansk Fodbold Awards, hvor Morten Bruun fik lovning på medaljen, til den rigtige kopi nu er nået frem.

Det har nemlig ikke lige været til højrebenet for UEFA at skabe kopien.

- Af en eller anden årsag, så eksisterer den form, medaljen blev lavet efter, ikke længere, så derfor var guldsmeden – eller hvad sådan én nu hedder -  nødt til at få en ægte medalje, så han kunne lave en tro kopi af den, siger Morten Bruun.

Læs også Bruuns medalje er stadig væk: Tror den er på havets bund

Han er rigtig godt tilfreds med resultatet.

- Efter at have studeret den nøje i dag (onsdag, red.), så kan jeg kun sige, at det er virkelig en tro kopi. Eneste forskel er, at æsken, som medaljen ligger i, er blå. Den oprindelige æske var rød, siger den tidligere europamester. 

Øverst kan du se hele interviewet med Morten Bruun.