Efter Soundboks-forbud: Unge frygter for fremtiden

Unge i Aarhus frygter flere forbud, efter Aarhus Kommune nu bandlyser musik om aftenen i to af byens parker. De forbud, der allerede er sat i søen rammer alt for bredt, mener de unge.

Jonas Guldbrandt Matthiesen tager et slag kongespil i Botanisk have i Aarhus til lyden af god musik fra en Soundboks. Men han frygter, at festerne i parken i fremtiden er i fare.

- Det er frustrerende, at bare fordi nogle få ikke kan finde ud af det, så skal det gå ud over alle, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Siden første coronanedlukning har mange unge rykket festen fra natklubberne og ud i byens parker.

Festerne under åben himmel har været til stor gene for nogle af naboerne til parkerne. Et forbud mod Soundbokse efter kl. 20 i hverdage og 22 i weekender i Botanisk Have og Skanseparken er nu en realitet.

Jonas Guldbrandt Matthiesen frygter, at forbuddet kommer til at ødelægge sammenværet for unge.
Jonas Guldbrandt Matthiesen frygter, at forbuddet kommer til at ødelægge sammenværet for unge. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Jonas Guldbrandt Matthiesen frygter, at forbuddet kan brede sig til andre af byens parker.

- Hvad skal der ske i fremtiden? At vi overhovedet ikke må mødes hernede? Hvis det her bare er starten, så kommer det til at ødelægge alt sammenværet for unge, siger han.

- Der er ikke nogen af os unge, der har bil, så det er svært at komme ud i naturen. Parkerne er tæt på os alle sammen, og det er et stort areal. Det er meget frustrerende, hvis vi bliver forvist, fordi det lige passer bedre for alle andre, siger Jonas Guldbrand Matthiesen.

- Dialog er vejen frem

Et forbud er ikke den rigtige løsning. Det mener elevrådsforperson på Aarhus Katedralskole, Anton Emil Meldgaard Vind.

- Jeg er overbevist om, at man ikke kan stoppe en hel generation fra at feste og larme. Problemet rykker sig bare, og så er der nogle andre naboer, der bliver ramt af det, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Anton Emil Meldgaard Vind mener ikke, at et forbud er vejen frem.
Anton Emil Meldgaard Vind mener ikke, at et forbud er vejen frem. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Han mener i stedet, at dialog er vejen frem, og at unge og beboerne skal mødes i et kompromis.

- Hvis man kunne starte med at sætte begrænsning op fra klokken ti i hverdagen, og så ellers gå i dialog med de unge, for på den her måde tror jeg ikke, at man løser problemet, siger elevrådsforpersonen.

Jonas Guldbrandt Matthiesen er enig i, at begrænsningen burde blive hævet.

- Måske kunne de hæve begrænsningen til klokken ti i hverdagen og så lidt længere i weekenden, for vi vil jo også gerne nå at have det sjovt, siger han.

Aarhus Kommune vil løbende vurdere, om forbuddet, der i første omgang varer til udgangen af september, skal udvides til flere af byens parker.