Efter omtale: Retarderet får statsborgerskab

Den ene af to retarderede brødre fra Aarhus, som fik afslag på statsborgerskab, har nu fået dispensation

En retarderet mand fra Aarhus er torsdag blevet tildelt statsborgerskab, efter at Politiken omtalte sagen tidligere på dagen.

Hele sagen drejer sig om to retarderede brødre fra Aarhus på 31 og 32 år. Folketingets Indfødsretsudvalg stemte for at give den ene af brødrene dispensation fra de normale kriterier for danskkundskaber og paratviden, mens den anden bror fik et nej.

Det til trods for at begge brødre begavelsesmæssigt er på niveau med et barn under tre år, ifølge Politiken.

Bedt om at lave et ændringsforslag

Sagen vakte opsigt, og torsdag formiddag har Folketingets Indfødsretsudvalg holdt møde. Efterfølgende har udvalget bedt udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om at lave et ændringsforslag til loven om indfødsret.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at de har valgt at give ham dispensation. Det kunne nu forhåbentlig heller ikke have endt anderledes i den sag. Men principielt er der jo stadig et problem i forhold til den vilkårlighed, vi har set.

Sådan siger jurist og souschef på Gellerupparkens Retshjælp, Mona Matten, til Politiken. Hun har varetaget sagen for de to brødre.

Johanne Schmidt-Nielsen: Ren bingo

Enhedslistens indfødsretsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, kaldte dispensationsbehandlingen ren bingo. Hun er glad for, at begge brødre nu har fået dispensation, men hun mener stadig, at afgørelsen i statsborgerskabssager er alt for vilkårlige.

- Men at en tur i Politiken giver dispensation, understreger jo sådan set også blot Bingo-reglerne. Altså at det er totalt vilkårligt hvad der skal til for at få statsborgerskab. Hvad med alle dem, der ikke har en advokat med flair for pressearbejde?, spørger hun i avisen.

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

storke storkepar storkeunger Enslev

playEfter unger døde: Nu får landsby ny storkerede

20200618-125749-L-1920x1280we

Østjysk politiker ånder lettet op: Klar til en ny start for samarbejdet med USA

Indehaver performance fitness Bjørn

play Deltagere til udendørs fitness blev sigtet: Nu har politiet droppet sagen

Skærmbillede 2021-01-20 kl. 19.30.26

Østjysk virksomhed om præsidentskifte: - Vi ser frem til, at der kommer ro og kontrol

test corona covid-19

Mobile testcentre bruges alt for lidt, mener regeringen - indkalder kommuner til hastemøde