Efter længere tids lukning: Trafikåre i Aarhus genåbner

Tirsdag den 11. oktober genåbnes Hjortholmsvej i Aarhus, og det gør livet en smule lettere for områdets bilister

Tirsdag den 11. oktober genåbner Hjortholmsvej i Aarhus efter længere tids lukning på grund af anlægsarbejde. Foto: Aarhus Kommune

Der er godt nyt til folk, der enten bor på Aarhus Ø, skal en tur med Mols-Linien eller bare til fiskehandleren efter et kilo friske rødspætter.

Tirsdag den 11. oktober genåbner Hjortholmsvej, der i længere tid har været lukket på grund af anlægsarbejde.

Åbningen betyder, at folk med ærinder på for eksempel Fiskerivej slipper for omvejen omkring Nørreport og den midlertidige vej for at komme til fiskehandleren eller Mols-Linien.

- Vi har glædet os til at kunne åbne vejen igen. Det har været en hård omgang for de erhvervsdrivende i området, men de har holdt godt ud, siger Gitte E. Frøkjær, projektleder i Aarhus Kommunes Center for Byens Anvendelse, i en pressemeddelelse. 

Læs også Farvel til hegn og bomme - nu vokser by og havn sammen

Lukningen af Hjortholmsvej skyldes ledningsarbejder for Affald Varme og Aarhus Vand samt etableringen af den rekreative forbindelse fra Risskov til Marselisborg Skovene. Den rekreative forbindelse markerer den oprindelige kystlinje, og flere steder skal kanaler løbe parallelt med gang- og cykelstier. 

Aarhus Kommune oplyser, at det sidste stykke af Hjortholmsvej, der skaber forbindelse til Kystpromenaden og Dagmar Petersens Gade, åbner i slutningen af året.

Billedet er fra Google Maps.