Efter hård anholdelse: Advokat kræver kameraer på betjente

Forsvarsadvokat Claus Bonnez fra Landsforeningen Krim mener, at landets betjente bør bære kameraer for altid at kunne dokumentere deres arbejde

I kølvandet på privatoptagelser fra en voldsom anholdelse af en mand i Tilst, vil Landsforeningen Krim og advokaten Claus Bonnez have indført kropskameraer på politibetjente rundt om i landet. Det mener han er vejen frem for altid at kunne dokumentere episoder som den seneste fra Aarhus-bydelen.

- Vi har rigtig mange, der henvender sig i Krim og på advokatkontoret til mig, som ærgrer sig over, at de ikke havde tændt mobilkameraet tidligere. Det burde være som i andre lande, at politiet selv har optagelserne, lyder det fra Claus Bonnez.

Her kan du se videoen af den voldsomme anholdelse, som er blevet delt over 6000 gange på Facebook. 

Sagen fra Tilst undersøges lige nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og derfor vil Østjyllands Politi ikke kommentere på den. Men at politikredsen gennem de seneste år har fået næst flest klager af alle landets politikredse over betjente, der ifølge ofrene har behandlet dem for voldsomt, vil politiet gerne udtale sig om.

- Jeg er ærgerlig over de mange klager. Omvendt er det noget, vi hele tiden bestræber os på at gøre noget ved, siger stabschef hos Østjyllands Politi, Frits Kjeldsen.

Og nu handler debatten så om kameraer på betjentene. Politiforbundet har tidl. kritiseret forslaget for at udvise manglende tillid til politiet, men det mener Claus Bonnez ikke er tilfældet.

- Det er jeg ikke enig i. Politiet er en professionel organisation, der skal udføre et stykke arbejde for os borgere. Derfor skal de også kunne dokumentere, at de ikke slår borgerne, forklarer han.

Du kan se hele indslaget om kropskameraerne i videoen øverst i artiklen.

Ved du noget om den konkrete sag fra Tilst hører vi meget gerne fra dig. Enten via vores Facebook-side eller på mail til redaktion@tv2oj.dk.      

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

coronapas

1. august nærmer sig: Disse restriktioner udfases

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Bøfsandwich

I foråret vandt Jesper prisen for Danmarks bedste bøfsandwich: Nu er det stukket helt af

Dagens mest læste