Efter flere overfald: Rådmand vil have lys på Brabrandstien

Camilla Fabricius vil nu arbejde for, at der kommer mere lys langs Brabrandstien. Det sker efter adskillige overfald på stien

Efter en stribe overfald på Brabrandstien i Aarhus det seneste år vil rådmand Camilla Fabricius (S) nu forsøge at gøre det mere sikkert for byens borgere at færdes i området.

Derfor vil hun nu arbejde for, at der kan blive sat mere belysning op langs stien.

- Jeg mener ikke, at vi kan sidde de mange overfald overhørigt. Ingen skal være bange for at færdes i vores by, og derfor bør der blive sat belysning op langs stien, siger Camilla Fabricius, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Her på TV 2 | ØSTJYLLAND har vi tidligere beskrevet, hvordan otte kvinder i løbet af det seneste år har været udsat for røverilignende episoder på Brabrandstien. I fredags fortalte en 23-årig kvinde blandt andet om, hvordan hun blev væltet omkuld og fik stjålet sin taske.

VIDEO: Rasende røver skaber skræk på Brabrandstien. Video fra fredag den 18. november i år.

Camilla Fabricius forklarer, at der er nogle særlige naturinteresser i området ved Brabrandstien, som der også skal tages hensyn til - og at det er derfor, at der i dag ikke er sat belysning op.  

- Det skal være trygt at færdes i vores by, uanset om færdes som bilist, fodgænger eller cyklist. Det er på ingen måde i orden, at man ikke kan færdes trygt i vores by, og derfor skal vi fra kommunens side gøre, hvad vi kan for at få en tryggere by, siger rådmanden. 

Derfor vil hun nu have, at Aarhus Kommune og Østjyllands Politi i samarbejde finder ud af, hvad der kan gøres for at gøre det mere sikkert at færdes på stien, og hvordan den eventuelle opsætning og drift af mere lys kan finansieres.

Østjyllands Politi fortalte fredag til TV 2 | ØSTJYLLAND, at man mistænker, at det er den samme person, der står bag overfaldene. Dog har politiet ingen konkrete personer i kikkerten.

- Vi har seks tilfælde af det, vi kalder røveri, der er begået på Brabrandstien eller i området derude omkring, hvor vi mistænker den samme gerningsmand for at stå bag. Vi har ingen konkret mistanke mod nogen, fortalte Morten Daugaard, der er leder af efterforskningsafdelingen hos lokalpolitiet i Aarhus, fredag.

Han opfordrer folk, der færdes i området, til at udvise omtanke og eventuelt følges med en anden

Brabrandstien
Brabrandstien Foto: Google Maps