Efter farvel til to profiler: Borgmester vil gøre det mere attraktivt at være byrådsmedlem

Jacob Bundsgaard vil indkalde gruppeformandskredsen i byrådet til en drøftelse efter at både Steen Stavnsbo og Laura Bryhl har meldt sig ud af byrådet.

I sidste uge meldte Steen Stavsnbo sig ud af byrådet og stoppede som rådmand. Tirsdag var det så Laura Bryhl fra Enhedslisten, der meldte sin afgang fra byrådet.

Steen Stavnsbo forklarede sin afsked med personlige årsager, mens Laura Bryhl var ramt af stress. 

De to profilers afsked får nu borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard til at reagere. 

- Når to markante politikere i samme uge vælger at stoppe deres politiske arbejde i byrådet, giver det anledning til reflektion. Jeg vil på den baggrund indkalde gruppeformandskredsen i byrådet til en drøftelse af, hvordan vi kan styrke det politiske arbejde og sikre, at det fremover bliver nemmere og mere attraktivt at være medlem af Aarhus Byråd, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse. 

Laura Bryhl forklarede, at det især var den hårde tone i Enhedslisten, der påvirkede hende.

- Jeg oplevede, at mine stress-symptomer kom tilbage. Når man lige har været sygemeldt, er det vigtigt at være opmærksom på. Jeg har været rigtig glad for arbejdet, men når man kommer tilbage, kommer man også tilbage til den hårde tone. Vi har haft vores interne problemer, det er blevet bedre, men det er en lang proces, siger Laura Bryhl.

Til kommunalvalget sidste år fik Steen Stavnsbo og Laura Bryhl henholdsvis næstflest og fjerdeflest personlige stemmer af alle. 

261359-630eee2e.jpeg
261359-630eee2e.jpeg
partibogstav ø
Enhedslisten Aarhus kommune
Laura Bryhl
Født 22/3/1995 ,
149456-84a2a46e.jpeg
149456-84a2a46e.jpeg
partibogstav c
Det Konservative Folkeparti Aarhus kommune
Steen Stavnsbo
Født 13/2/1964 , Direktør/Partner