Efter aflyst gudstjeneste: Muslimer ønsker god jul

På Rådhuspladsen i Aarhus vil der lørdag være gratis mad og drikke, når Muslimer For Fred ønsker god jul

Her ses Muslimer For Fred ved et tidligere lejlighed på Rådhuspladsen i København. Lørdag rykker man ind i Aarhus. Foto: Privat

Det har vakt opsigt, at Gribskolen i Nordsjælland af religiøse årsager har valgt at aflyse den årlige julegudstjeneste for eleverne. Også flere muslimer har været ude at ærgre sig over beslutningen. Muslimer For Fred vil skabe god julestemning i Aarhus.

Det gør foreningen lørdag, når man mellem kl. 13-16 på Rådhuspladsen i Aarhus byder folk på gratis chai, indisk risengrød og store mængder kærlighed.

Med begivenheden ønsker vi at vise respekt og tolerance over for andre trossamfunds højtider.

Muslimer For Fred

- Med begivenheden ønsker vi at vise respekt og tolerance over for andre trossamfunds højtider, samt understrege sammenholdet om julens budskab om næstekærlighed, siger talsmand for Muslimer For Fred, Imad Malik.

Det er et pædagogisk udvalg med opbakning fra bestyrelsen på Gribskolen, der har besluttet at aflyse julegudstjenesten. Det har efterfølgende skabt debat og sendt bølger af utilfredshed gennem lokalsamfundet og på de sociale medier.

Statsministeren blandede sig i debatten

- Beslutningen tog vi som følge af, at vi på skolen har børn med anden tro end den protestantiske. Vi er meget glade for samarbejdet med kirkerne og vil bestemt fortsætte med dette samarbejde, da det giver alle børn en kulturel og almendannende viden - men julegudstjenesten er også forkyndende, og det må derfor være op til de enkelte familier, om de ønsker at deltage i julegudstjenesten i privat regi, skrev skolelederen i en besked til forældre.

Læs også Frivillige strømmer til for at hjælpe juleaften: - Vi har venteliste

Siden har blandt andre landets statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og flere andre prominente navne været ude og kritisere beslutningen.

Muslimer For Fred ønsker nu med dagens begivenhed at få fokus rettet over på juleglæde igen.