Dusinvis af lovbrud fundet hos burgerkæde

Fødevarekontrollen har efter en større razzia hos kæden Burger Shack fundet store problemer, skriver eb.dk.

Ifølge Ekstra Bladet har en razzia foretaget af Fødevarekontrollen hos den landsdækkende burgerkæde Burger Shack afsløret store problemer og lovbrud. Foto: The Burger Shack

Ifølge Ekstra Bladet har en razzia foretaget af Fødevarekontrollen hos den landsdækkende burgerkæde Burger Shack afsløret store problemer og lovbrud.

Læs også Flere uheld skaber lange køer i ferietrafikken - få overblikket her

Kæden har blandt andet restauranter i Aarhus, Silkeborg, Horsens og Randers. I Østjylland er bøderne skrevet ud til kædens restaurant i Horsens, i Aarhus midtby samt på Trøjborg i Aarhus .

Det drejer sig om alt fra dårlig behandling af fødevarer til stærkt misvisende markedsføring. Kædens udsagn om sig selv er ifølge Fødevarekontrollen på en lang række punkter misvisende.

Læs også Gratis færgebilletter giver travlhed på havn

Burger Shack har skrevet, at deres bøffer bliver lavet om natten, så de er helt friske til næste dag. Men det passer ifølge eb.dk ikke.

Disse restauranter har fået bøde

Nedenfor kan du se links til de af kontrolrapporterne, der har givet bøde. Flere af restauranterne har fået flere bøder.

Udover de ovenstående restauranter har en lang række af de øvrige restauranter i kæden fået indskærpelser.

Fødevarestyrelsen vil nu komme på to opfølgende besøg i kædens 15 restauranter inden for det næste halve år.

Fødevarekontrollen fandt ifølge netavisen både frosne bøffer og bøffer, der havde ligget i op til seks dage. I nogle tilfælde var kødet også opbevaret for varmt.

Læs også 31-årig blev påkørt to gange da bil bragede ind i restaurant

Desuden har kæden ifølge myndighederne markedsført sig med, at deres bøffer indeholder Wagyu-kød, der er kød af særligt høj kvalitet.

Direktøren har i anden anledning oplyst os om, at indholdet af Wagyu er 7-15 procent, hvilket heller ikke er sandt.

Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens rejsehold

- Det er klart vildledende, når direktøren og en kok i en video står og blander en tredjedel af det dyre Wagyu-oksekød i kød til burgerbøffer, for faktum er, at der kun er én procent Wagyu i.

Læs også Pårørende til Else mener, hendes menneskerettigheder er krænket

- Direktøren har i anden anledning oplyst os om, at indholdet af Wagyu er 7-15 procent, hvilket heller ikke er sandt, siger chef for Fødevarestyrelsens rejsehold Michael Rosenmark til Ekstra Bladet.

Har tidligere fået sur smiley

Kontrollen har derudover fundet konventionelle grøntsager og udenlandske råvarer, selv om Burger Shack skriver, at alt er økologisk lokalt.

Samtidig beskriver Ekstra Bladet en lang række kritisable episoder med fødevarer, der er blevet opbevaret ved for høje temperaturer.

Læs også Flere uheld skaber lange køer i ferietrafikken - få overblikket her

Burger Shack, der har over 15 restauranter landet over og flere på vej, har tidligere fået sure smileys fra myndighederne.

Tidligere i juli skrev Horsens Folkeblad, at restauranten i Horsens fik en sur smiley og fik destrueret 62 kilo kød, der var opbevaret langt varmere end tilladt.

Læs også Udsolgt sommerhusområde: - Der er sort af mennesker

Burger Shacks restauranter er helt eller delvist ejer af anpartsselskabet BS Q Restauranter, der igen er ejet af aktieselskabet Food Alien, der igen er ejet af Qasem Ziar.

Ifølge regnskabsdatabasen BIQ har Food Alien ikke afgivet officielle regnskaber.

På Burger Shacks Facebookside har de delt følgende opslag som svar på kritikken: