Dumpede unge får ny chance

Et sommerkursus på to uger skal hjælpe unge med at blive optaget på en erhvervsuddannelse.

30 timers ekstraundervisning om ugen i to uger. Det er tilbuddet til 60 unge, der ikke har fået adgangsgivende karakterer til en erhvervsuddannelse i folkeskolens afgangsprøve.

Det er et sommerkursus, der har som mål at de unge efter de to uger skal være i stand til at bestå den erhvervsrettede afgangsprøve. Den vægter det samme som Folkeskolens Afgangsprøve, men er mere praktisk orienteret.

Se: Simsek forklarer om skoletiltag

Tilbuddet gælder alle unge, der har en betinget optagelse fra en erhvervsskole, men ikke har opnået de adgangsgivende karakterer.

Det er en forudsætning for at komme ind på erhvervsskolerne, at man har fået minimum 02 i dansk og matematik i sin afgangsprøve.

- Med sommerkurset kan vi give en gruppe elever det sidste puf, der løfter dem fagligt og motiverer dem til at komme videre med en uddannelse. For mange unge er det først efter afgangsprøven, at de indser, hvad det betyder for deres fremtidige muligheder. Ved at tilbyde et intensivt og individuelt målrettet sommerkursus giver vi disse elever en ekstra chance for videre uddannelse, siger Bünyamin Simsek, Rådmand for Børn og Unge i en pressemeddelelse.

Det er undervisningsministeriet, der finansierer muligheden for de unge. Ifølge en pressemeddelelse fra Børn og Unge er der omkring 350 elever fra 9. og 10. klasse, der ikke opnår karakteren 02 i både dansk og matematik, enten dansk og matematik eller som slet ikke går til afgangsprøven.