DSB indkalder reserve-lokoførere

Mange tog fra Aarhus Hovedbanegård er flere timer forsinkede

Flere togafgange fra Aarhus Hovedbanegård er søndag flere timer forsinket, da DSB mangler lokomotivførere til togafgange fra vest mod Øst.

Samtidig er der store problemer med at få togene fra Øst mod Vest, da det massive snevejr er skyld i flere væltede træer, som har revet togenes køreledninger med sig.

- Hvis man skal køre med tog i dag, er mit bedste råd, at man konstant holder øje med rejseplanen. Der kommer meldinger ud om, at der er flere timers forsinkelser, men det er farligt bare at regne med det, og så møde op til en afgang med to timers forsinkelse, fordi rejseplanen hele tiden ændrer sig, siger Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Isglatte veje på E45 og på Djursland

Refunderer billetter

De nedfaldne køreledninger på Fyn og Sjælland gør, at BaneDanmark arbejder på sporene, og derfor er der flere steder kun ét spor åbent fra Øst mod Vest.

- Det betyder selvfølgelig også, at mange lokoførere er forsinkede, og derfor ikke kan ankomme til Aarhus til planlagt tid og overtage de tog, de skulle have kørt mod Fyn og Sjælland. Vi arbejder på at trække både reserve lokoførere og togførere ind til at overtage nogle af de forsinkede tog, men det er begrænset, hvor mange vi kan trække på, siger Tony Bispeskov.

Informationschefen oplyser, at man kan henvende sig til DSB, der refunderer billetten, hvis der er mere end en halv times forsinkelse på en afgang.

Ligeledes hvis man bor et af de steder i Danmark, hvor det ikke har været muligt at nå frem til tog-stationen på grund af det massive snefald.