DSB begynder igen at køre fra Aarhus til Hamborg

Under coronakrisen har DSB ikke kørt til Hamborg. Det ændrer sig fra 18. maj.

Fra mandag kan togene i Danmark igen blive fyldt, efter at nye retningslinjer åbner for, at DSB kan sælge billetter til alle pladser. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fra tirsdag kan danske passagerer hos DSB igen komme til den tyske by Hamborg og tilbage, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål.

DSB begynder således igen at køre med en daglig afgang fra Aarhus og København til Hamborg. Mandag kører det første tog mod den tyske storby, og tirsdag åbner afgangene fra Hamburg til Danmark så igen.

Læs også DSB giver penge igen for togbilletter på grund af corona

Det fortæller informationschef i DSB Tony Bispeskov.

- Det skal ses i lyset af, at vi kan køre med flere tog, og at vi er på vej tilbage til noget, der minder om normalen. I Danmark kører vi næsten på normal, og mandag begynder vi så småt at åbne for togene til Hamborg, siger han.

Myndighederne i Slesvig-Holsten har bestemt, der er maskepligt, så man skal have maske på, hvis man skal med.

Tony Bispeskov, informationschef, DSB

- Myndighederne i Slesvig-Holsten har bestemt, der er maskepligt, så man skal have maske på, hvis man skal med, siger Tony Bispeskov.

Tyskland afventer fortsat en melding fra statsminister Mette Frederiksen (S), der indtil videre ikke har været klar til at genåbne grænsen. Foto: Philip Davali - Ritzau Scanpix

Stadig grænsekontrol

Passagerer, der skal med til Hamborg, skal være opmærksomme på, at der stadig er grænsekontrol, understreger Tony Bispeskov.

Den dansk-tyske grænse er fortsat lukket under coronakrisen, men Tyskland har meldt ud, at landet er klar til at åbne grænsen mod Danmark igen.

Læs også Letbanen krydses ulovligt: - Det er jo livsfarligt

Tyskland afventer dog fortsat en melding fra statsminister Mette Frederiksen (S), der indtil videre ikke har været klar til at genåbne grænsen.

DSB har under coronakrisen og lukningen af den dansk-tyske grænse stadig krydset grænsen og kørt til Flensburg. Ændringen fra mandag er altså, at toget nu også kører cirka 160 kilometer videre til Hamburg.

DSB forventer ikke, at passagerne vil flokkes til toget mod Hamburg, da tyske og danske restriktion betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for at krydse grænsen.

- Men det kan jo være, man arbejder eller har et vigtigt ærinde, siger Tony Bispeskov.

Mandagens tog til Hamborg bliver ikke den eneste ændring.

Læs også VIDEO: Bomme gik ikke ned - letbaneboss lægger ansvar over på bilister

DSB tager også alle sæder i brug i togene i Danmark. Det bliver altså igen tilladt at sidde ved siden af andre i toget, og hvert sæde i toget må igen fyldes.

Det skyldes de nye retningslinjer fra Transportministeriet.

Der gælder stadig krav om pladsbillet, som i øjeblikket er gratis.