Dronningen på besøg: Stor folkefest og karettur - se hele programmet her

I begyndelsen af juni besøger dronning Margrethe Østjylland som en del af sommertogtet.

Der er lagt op til fest og stor folkelig fejring, når dronning Margrethe denne sommer kommer til Østjylland, hvor majestætens 50-års regeringsjubilæum skal fejres.

Karettur, hyldest fra balkonen på Aarhus Rådhus, folkefest i Mindeparken, stort kaffebord på Anholt og meget mere er på programmet, når dronning Margrethe i dagene 2. til 4. juni er på besøg i det østjyske. 

Se programmet for de enkelte dage længere nede i artiklen.

Den østjyske rundtur begynder torsdag den 2. juni på Anholt, når Kongeskibet Dannebrog ankommer ud for øen, og dronning Margrethe sejles ind til officiel modtagelse på Anholt Havn, oplyser Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen fortæller, at øens beboere får rig mulighed for at komme tæt på begivenhederne under det daglange besøg.

VIDEO: Den 16. april i år fejrede dronning Margrethe sin 82-års fødselsdag for tusindvis af fremmødte foran Marselisborg Slot i Aarhus.

- Vi har lagt vægt på, at besøgsprogrammet afspejler Anholts placering midt i Kattegat og fremhæver den helt unikke natur på øen. Samtidig har vi ønsket at give Hendes Majestæt mulighed for at møde en række af øens beboere og derigennem få et indblik i, hvordan det er at bo og leve på en af Danmarks mest isolerede øer, siger Kasper Bjerregaard (V), der er borgmester i Norddjurs Kommune. 

Han henviser til, at Dronningen under besøget på Anholt skal besøge en lokal familie med fem børn.

Besøg på Anholt den 2. juni

Stor fejring i Aarhus med folkefest og karettur

Dagen efter går turen videre til Aarhus. Her anløber Kongeskibet Dannebrog ved Havnepladsen i Aarhus klokken 10.

Dronning Margrethes besøg i Aarhus strækker sig over to dage, og byder blandt andet på karettur i Aarhus Midtby, folkefest i Mindeparken, besøg i Gellerup samt middag på 44. etage i toppen af Lighthouse på Aarhus Ø.

I 1997 fejrede dronning Margrethe sit 25-års regeringsjubilæum i Aarhus med en karettur. Det sker igen i år, hvor det dog er 50-året, der fejres.
I 1997 fejrede dronning Margrethe sit 25-års regeringsjubilæum i Aarhus med en karettur. Det sker igen i år, hvor det dog er 50-året, der fejres. Foto: Ernst Van Norde/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

- Dronningen vil møde en række spændende mennesker fra mange forskellige dele af byen – fra Byparken i Gellerup til toppen af Danmarks højeste hus. Desuden er hele byen inviteret til at møde Dronningen på karetture gennem byen og ved en stor folkelig fejring i Mindeparken lørdag, i anledning af Majestætens 50-års regeringsjubilæum, siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune.

Den store fest i Mindeparken finder sted lørdag den 4. juni fra klokken 12, og den er gratis at deltage i. Ifølge programmet fra Aarhus Kommune byder festen blandt andet på koncert med et stort børnekor i samarbejde med Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra. 

Derudover vil der også være fokus på unge talenter inden for gastronomi, sport, design og mode, børnekultur samt håndværk, inden festlighederne afsluttes med en koncert med tre solister og bands - som først offentliggøres senere. 

Besøg i Aarhus den 3. og 4. juni