Dronningen gør klar til påskeferie i det østjyske

Sidste år blev Dronning Margrethes besøg på Marselisborg Slot aflyst på grund af coronavirussen, men i år kan Dronningen atter holde påskeferie på slottet i Aarhus.

På fredag flytter Hendes Majestæt Dronning Margrethe midlertidigt ind på Marselisborg Slot i Aarhus for at holde påskeferie. 

Det afslører et kig i Kongehusets officielle kalender.

Her står der nemlig, at den 26. marts skal bruges på "residensforlæggelse til Marselisborg Slot", hvilket på jævnt dansk betyder, at Dronningen flytter bolig. 

Det er ikke første gang, at Dronningens residens på Fredensborg Slot skiftes ud med Marselisborg Slot til påske. 

Gennem hele Dronningens regeringsperiode har det nemlig været en fast tradition, at højtider som påske og jul fejres på Marselisborg Slot. 

Dog med undtagelse af sidste år, hvor coronavirussen gjorde, at Hendes Majestæt Dronningen måtte aflyse sit ophold på slottet. 

Har også tidligere fejret sin fødselsdag på slottet

Nogle år har Dronningen også kunnet fejre sin fødselsdag på Marselisborg i forbindelse med sit påskebesøg. 

Det var blandt andet tilfældet, da majestæten i 2019 fyldte 79 år, og hvor hundredevis af danskere var invitereret ind i Slotshaven for at ønske Dronningen tillykke på verandaen foran Marselisborg Slot.

Kronprinseparret og deres fire børn fulgte efter majestæten ud på verandaen, hvorfra de alle vinkede til de fremmødte til fødselsdagen i 2019.
Kronprinseparret og deres fire børn fulgte efter majestæten ud på verandaen, hvorfra de alle vinkede til de fremmødte til fødselsdagen i 2019. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Men da påsken i år falder tidligt, og dermed ikke på Dronningens fødselsdag den 16. april, så bliver det ikke tilfældet i år. 

Flere hundrede mennesker var mødt op ved Marselisborg Slot for at vinke med deres flag og synge for Dronning Margrethe, da hun i 2019 kunne fejre sin 79 års fødselsdag.
Flere hundrede mennesker var mødt op ved Marselisborg Slot for at vinke med deres flag og synge for Dronning Margrethe, da hun i 2019 kunne fejre sin 79 års fødselsdag. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Dronningen er vaccineret

Hvor længe Dronningen præcist skal blive boende på slottet vides endnu ikke, men da hun allerede flytter ind på fredag, så forventes det, at hun skal opholde sig der mere end en uge. 

Det betyder også, at Dronningen har mulighed for at deltage i påskehøjmesse i Aarhus Domkirke, som hun plejer. 

Dronning Margrethe og biskop Henrik Wigh-Poulsen forlader Aarhus Domkirke efter højmessen påskedag i 2018. Domkirken er kongefamiliens sognekirke i julen og til påske.
Dronning Margrethe og biskop Henrik Wigh-Poulsen forlader Aarhus Domkirke efter højmessen påskedag i 2018. Domkirken er kongefamiliens sognekirke i julen og til påske. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Dronningen og kongefamilien lever ligesom resten af Danmark stadig under corona-restriktioner, men da dronningen er vaccineret og sundhedsmyndighederne varsler yderligere åbning af landet, kan Dronningen altså se frem til igen at holde påskeferie på Marselisborg Slot om få dage. 

Historien om Marselisborg Slot

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog COVID-19 LIVE: SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Dagens mest læste